Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Θλίψη για τον Γεράσιμο Μενεγή-Κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι

Published

on

Θλίψη στην «οικογένεια» των Κεφαλλονιτών της Πάτρας σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γεράσιμου Μενεγή, πατέρα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Θεόδωρου Μενεγή.

Ο Γεράσιμος Μενεγής «έφυγε» σε ηλικία 71 ετών, ενώ υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Συλλόγου Εν Πάτραις Κεφαλλήνων. Με τη σύζυγό του, Αρετή απέκτησαν δύο γιους, τον Αριστείδη και τον Θεόδωρο, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα, αναφέροντας πως «ο παραστάτης μου, ένας από τους ανθρώπους που αγάπησα περισσότερο, που μου έμαθε τον σεβασμό, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την προσφορά και μια σειρά από άλλα πράγματα έφυγε για το μεγάλο του ταξιδι, ολοκληρωμένος από όσα με τόση σύνεση και πυγμή δημιούργησε. Ορμώμενος από την Ευρετή Κεφαλλήνιας, με τον κόλπο της Δολιχας, όπου Δολιχα στα αρχαία σήμαινε αγώνισμα δρόμου αντοχής, έδωσες τον δικό σου αγώνα με ήθος και παράδειγμα για όλους μας που θα έχουμε εις αεί φάρο τη ζωή σου. Επαλήθευσες το όνομα σου στο ακέραιο (Γεράσιμος = ο τιμημένος). Καλό παράδεισο μπαμπά».
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι από τον Ι.Ν Αγ. Γερασίμου Πατρών, ενώ επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Εν Πάτραις Κεφαλλήνων που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στον Θόδωρο Μενεγή, στην οικογένεια του και στην κοινότητα των Κεφαλλονιτών στην Πάτρα, ενώ σε ψήφισμα του, το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Αγ. Γεράσιμος», συνήλθε εκτάκτως χθες, μετά από πρόσκληση της Προέδρου,Τζόγιας Καππάτου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε τόνισε την μεγάλη και ουσιαστική συμβολή του εκλιπόντος στη λειτουργία του Συλλόγου, καθώς επίσης και στον Ιερό Ναό Αγ. Γερασίμου, που καθημερινά και ανελλιπώς υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις και σίγουρα η συμμετοχή του στις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ναού, ήταν τεράστια, πολύτιμη και αποφασιστική.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement