Connect with us

Μαγειρική

Χορτόσουπα με λευκά φασόλια           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πράσο

100 γρ. σελινόριζα

1 μεγάλο καρότο

1 ματσάκι σέσκουλα

40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

150 γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα

1 φύλλο δάφνης

1.300 ml ζωμό λαχανικών

2-3 κλωναράκια μαϊντανό

¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβετε το πράσο, τη σελινόριζα, το καρότο σε ομοιόμορφα κομμάτια και χοντροκόβετε τα σέσκουλα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν, τα φασόλια και όλα τα λαχανικά, εκτός από τα σέσκουλα. Προσθέτετε τη δάφνη, τον μαϊντανό, τον ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη χορτόσουπα για 35 λεπτά. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τα σέσκουλα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 10 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα με λεμόνι, αν θέλετε, και πασπαλίζετε με επιπλέον πάπρικα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement