Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαράκι κοκκινιστό με λευκά φασόλια και κοφτό μακαρονάκι         

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. μικρά λευκά φασόλια

½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχαράκι χτένι σπάλας, σε μερίδες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

400 γρ. τοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα

1 φύλλο δάφνη

1 ξυλάκι κανέλα

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

500 ml ζωμό κρέατος ψυγείου ή σπιτικό, ζεστό

200 γρ. κοφτό μακαρονάκι

200 ml κόκκινο κρασί

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνετε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν. Την άλλη μέρα τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε καλά με κρύο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζετε λίγα κομμάτια κρέατος και τα ροδοκοκκινίζετε καλά. Τα μεταφέρετε με τσιμπίδα σε πιάτο και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 3 λεπτά ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτετε και το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του ρίχνετε μέσα ξανά το κρέας και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνετε τα φασόλια, τα τοματάκια, τη δάφνη, την κανέλα, την πάπρικα, αλατοπίπερο και τον μισό ζωμό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C/αέρα. Αδειάζετε το φαγητό σε ταψί, προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύετε με πιρούνι. Ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Σερβίρετε ζεστό σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement