Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το Καραμανδάνειο δεν πρόκειται να κλείσει»-Τι δηλώνει στην «Γ»o Γιάννης Καρβέλης 

Published

on

Το μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό Νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας δεν πρόκειται να κλείσει ούτε να υποβαθμιστεί, μέσω μετακίνησης κλινικών, δηλώνει με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, με αφορμή τους φόβους που εκφράζονται έντονα το τελευταίο διάστημα στους κόλπους των εργαζομένων του Καραμανδανείου.

«Το Καραμανδάνειο δεν πρόκειται να κλείσει και δεν πρόκειται να μετακινηθεί καμία Κλινική. Βρίσκομαι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας για να προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατό οι μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων. Μέχρι τότε, θα κάνω τα πάντα και οποιεσδήποτε μετακινήσεις αναισθησιολόγων χρειαστεί να γίνουν προκειμένου να στελεχώνεται επαρκώς το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδάνειο» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην «Γ» ο κ. Καρβέλης βάζοντας τέλος με κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε φημολογία περί κλεισίματος του νοσηλευτικού ιδρύματος που υποδέχεται τους μικρούς ασθενείς της ΝΔ Ελλάδας.

Ο ίδιος, μάλιστα, ζήτησε την επίσπευση της προκήρυξη των μονίμων θέσεων αναισθησιολόγων κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνας Γκάγκα, την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια, μάλιστα μέρα κοινοποιήθηκε το αίτημα παραίτησης που υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή η μοναδική επιμελήτρια παιδο-αναισθησιολογίας με μόνιμη οργανική θέση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Η απόφασή της ελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση των μελών της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα Αναισθησιολογίας στο παιδιατρικό νοσοκομείο.

Ωστόσο, σήμερα η γιατρός αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής της στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης.

Την ίδια ώρα, γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν άμεσα προσλήψεις μονίμων γιατρών για να μην τεθεί θέμα ασφάλειας λειτουργίας του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement