Connect with us

Ελλάδα

Μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών σε δυο σπίτια στη Σίφνο

Published

on

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών υπηρεσιών, ακόμη και σε κεντρικό επίπεδο, έχουν μπει οι δραστηριότητες δύο κατοίκων της Σίφνου που είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και στην κατασκευή βομβών!

Μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μήλου και του τοπικού σταθμού, έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες το μεσημέρι του Σαββάτου σε χώρους που διαχειρίζονταν οι δυο άνδρες, όπου βρέθηκαν συνολικά τέσσερα κιλά και 760 γραμμάρια νιτρικής αμμωνίας, 221,8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, 9,5 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, 220 λίτρα πετρέλαιο τα οποία σε συνδυασμό με την νιτρική αμμωνία δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα, 3.581 μέτρα ακαριαίο φυτίλι, 202 πυροκροτητές, 50 κροτίδες, τρεις φωτοβολίδες και ένα καπνογόνο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη των δυο ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και ειδών πυροτεχνίας και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί πώς σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τα εκρηκτικά και για ποιον σκοπό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement