Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο επίκεντρο η αγροτική πολιτική

Με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η σημερινή πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας για τον Δήμο Ερυμάνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στύλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11.30 το πρωί, η πολιτική πολιτική εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας για τον Δήμο Ερυμάνθου.

Η εκδήλωση θα γίνει στο «Κτήμα Διαμαντή» (διασταύρωση Κουρλαμπά) και ο υφυπουργός στην ομιλία του θα παρουσιάσει τη διαβούλευση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης.

Επίσης, προγραμματίζεται να απευθύνουν χαιρετισμό, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης και οι Βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας ,Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ερυμάνθου Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ερυμάνθου Άγγελος Αποστολόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης θα τιμηθούν η οικογένεια του αείμνηστου Αντιδημάρχου και εμβληματικού Στελέχους της Παράταξης στην ευρύτερη περιοχή Κώστα Τομαρά και ο ιδρυτής της Τοπικής Οργάνωσης Βενιζέλος Σωτηρακόπουλος.

Θα παρευρεθούν πρώην Βουλευτές, Πολιτευτές, Αντιπεριφερειάρχες , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλο , Εκπρόσωποι Παραγωγικών Τάξεων, Αγροτικών Συλλόγων, Στελέχη, Μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι σε όλους ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε δεκαήμερη περιοδεία κλιμακίων της ΔΕΕΠ και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ερυμάνθου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ερυμάνθου, συνομιλώντας με τους πολίτες.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, συγκροτήθηκε σε σώμα ο Τομέας Καινοτομίας Και Νέων Τεχνολογιών της ΔΕΕΠ Αχαΐας. Με απόφαση του κ. Κουνάβη, Τομεάρχης ορίστηκε ο Οικονομολόγος Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, Υπεύθυνος Πράξεων Καινοτομίας της ΕΥΔΕΠ ΠΔΕ και μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Επίσης, στον Τομέα συμμετέχουν τα ακόλουθα μέλη:

 • Θανάσης Τσαγκανός, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
 • Γιώργος Μουτούσης, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας
 • Γιώργος Ρόδης, Πολ. Μηχανικός, πρώην Αντιπρόεδρος Περιφ. Τμήματος ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος
 • Γιώργος Ευθυμιόπουλος, Μέλος της Εθνικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού
 • Επιμελητηρίου Ελλάδος
 • Δημήτρης Θωμάς, Οικονομικός Αναλυτής & amp; Σύμβουλος Νεοφυών Επιχειρήσεων
 • Άγγελος Οικονόμου, Σύμβουλος Απασχόλησης ΟΑΕΔ, Προγράμματα Καινοτόμας Επιχειρηματικότητας
 • Γεωργανοπούλου Αγγελική, Startupper, Φοιτήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Πατρών
 • Τσιγκάκη Ιωάννα, Startupper, Φοιτήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Αντώνης Κουνάβης υπογράμμισε : «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως κεντρικό πυλώνα της αναπτυξιακής της πολιτικής την προώθηση της καινοτομίας και την διασύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Με την σειρά μας ως ΔΕΕΠ Αχαΐας θεωρήσαμε χρέος μας να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα καινοτομίας η οποία περιλαμβάνει ένα ενδιαφέρον μείγμα από Τεχνοκράτες, Πανεπιστημιακούς, Επιμελητηριακά Στελέχη, νέους επιστήμονες και ανθρώπους της αγοράς»

Από την πλευρά του ο Νέος Τομεάρχης κ. Λυκούργος Σταυρουλόπουλος επισήμανε: «Το Οικοσύστημα Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχοντας μια 25ετή ιστορία με βάση το Πανεπιστήμιο και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες τόσο στον τομέα της ανταγωνιστικής έρευνας, όσο και στην ανάπτυξη εταιρειών με εξειδίκευση σε αναδυόμενες τεχνολογίες. Η πραγματική πρόκληση για τον Τομέα μας είναι να αναδείξει νέες παραγωγικές κατευθύνσεις οι οποίες θα μειώσουν την εξάρτηση της Οικονομίας από τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή».

 

 

 

 

Πανεπιστήμιο: Κλειστές οι υπηρεσίες Μ. Πέμπτη και Τρίτη του Πάσχα

To Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισε ομόφωνα ότι, την Μ. Πέμπτη 21.04 και την Τρίτη του Πάσχα δεν θα λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες και Γραμματείες του Ιδρύματος, πλην εκείνων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Κατόπιν της ανωτέρω απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου, την Μ. Πέμπτη 21.04 και την Τρίτη του Πάσχα 26.04 θα λειτουργεί από 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. το Τμήμα Πρωτοκόλλου-Διεκπεραίωσης και Αρχείου (Ισόγειο – Αίθριο κτιρίου Α’ Διοίκησης, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 – 996628, 996651), στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τα έγγραφα και την πάσης φύσεως αλληλογραφία τους, που απευθύνεται προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, τις υπηρεσίες και τα συλλογικά όργανα του Ιδρύματος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ:  «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Εξάλλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας, στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή, Δημήτριο Μούρτζη, email: [email protected] διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση στις 3, 4 και 5 Μαΐου, για μαθητές Γ΄ Λυκείου με θέμα: «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον του Πανεπιστημίου, να ενημερωθούν από τα Τμήματα για τα προγράμματα σπουδών τους, τις επαγγελματικές προοπτικές, καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

-Παρουσίαση Τμημάτων 1ου Επιστημονικού Πεδίου «Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες», Τρίτη 3-5-22 9:00π.μ. – 10:45π.μ.

-Παρουσίαση Τμημάτων 2ου Επιστημονικού Πεδίου «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», Τρίτη 3-5-22 11:00π.μ. – 13:55μ.μ. & Τετάρτη 4-5-22 9:00π.μ.-9:55π.μ

-Παρουσίαση Τμημάτων 3ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστήμες Υγείας και Ζωής», Τετάρτη 4-5-22 10:15π.μ. – 13:00μ.μ.

-Παρουσίαση Τμημάτων 4ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής», Πέμπτη 5-5-22 9:00π.μ. – 10:55π.μ.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα T. Μιχαλακέα, Αναπλ. Προϊστ. του Τμήματος Απασχόλησης Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης στο 2610 997997.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ. (https://bit.ly/3J9K2Nr)

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης, στην περιοχή σύνδεσης του κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 04.07.2022 έως τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 08.07.2022, θα αποκλειστεί μόνο η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Αθήνα προς Γέφυρα/Ιωάννινα (Κλάδος Β) και η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τον κλάδο προς Ρίο/Πορθμείο και εν συνεχεία προς Γέφυρα Ιωάννινα (Κλάδος Α), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελική διεθνική εκδήλωση του  GRASPINNO PLUS στο Μαυροβούνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην τελική εκδήλωση κεφαλαιοποίησης και στην εταιρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) στις 14 και 15 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Interreg MED GRASPINNO PLUS.

Το έργο GRASPINNOPLUS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, στο πλαίσιο της πέμπτης πρόσκλησης για modular έργα, στον Άξονα Προτεραιότητας 1.1. Το έργο, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει στην περαιτέρω μεταφορά και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου GRASPINNO που στηρίζει Δημόσιες Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) που υλοποιούν και συμμετέχουν σε διαδικασίες Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων (ΠΔΣ). Το έργο GRASPINNO PLUS θα αυξήσει τις διακρατικές δραστηριότητες καινοτόμων φορέων και δικτύων βασικών τομέων της περιοχής της Μεσογείου στο πλαίσιο της Κοινότητας Πράσινης Ανάπτυξης.

Η κοινοπραξία του GRASPINNO PLUS αποτελείται από 6 εταίρους από 4 χώρες της Μεσογείου(Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Μαυροβούνιο):

 • Terre di Siena Lab (Ιταλία)
 • Επιμελητήριο Ηλείας
 • Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία)
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
 • Περιφέρεια της Ούμπριας (Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροδιατροφής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πολιτισμού, Ψυχαγωγίας και Πολιτιστικών αγαθών) (Ιταλία).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, με αφορμή την τελική εκδήλωση του έργου τόνισε τη σημασία των πράσινων δημόσιων συμβάσεων και προμηθειών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους δημόσιους φορείς της και ανέφερε πως η Περιφέρεια κινείται προς την κατεύθυνση στήριξης προμηθευτών που πληρούν πράσινα κριτήρια.

Στην εκδήλωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από την Αγγελική Κωστοπούλου, συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμη. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, επικεφαλής εταίρος του GRASPINNO, εκπροσωπήθηκε από τον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανίδη και τους συνεργάτες του. Από την Ελλάδα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ακόμα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών (Μαυροβούνιο), το Δήμο Ποντγκόριτσας (Μαυροβούνιο), της Περιφέρειας Ούμπριας (Ιταλία), του Επιμελητήριου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία) και του Terre di Siena Lab (Ιταλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.graspinno.eu/ and https://graspinno.interreg-med.eu

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η διεκδίκηση που δεν πρέπει να αργήσει να δικαιωθεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Το Καραμανδάνειο, ούτε έκλεισε, ούτε και πρόκειται να κλείσει. Στα χρόνια της ιστορίας του – και δεν είναι λίγα – έχει περάσει από «40 κύματα» και πολλές φορές υπήρξαν πληροφορίες ή φήμες για κλείσιμο του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου εκτός Αττικής (εάν δεν κάνουμε λάθος), που ευτύχησε να αποκτήσει η Πάτρα χάρη στη δωρεά του Ιωάννη Καραμανδάνη από το 1936. Εκείνο που με βεβαιότητα έχει κλείσει τον κύκλο του, είναι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα. Παλιό και ανεπαρκές, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και αδικεί τις σπουδαίες υπηρεσίες που το προσωπικό παρέχει στους μικρούς ασθενείς. Βρεθήκαμε χθες στο Καραμανδάνειο και είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε πλήρως τα προαναφερόμενα. Ένα προσωπικό που πασχίζει για το καλύτερο, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, σε ένα κτίριο που έχει «γεράσει» και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου παιδιατρικού ιδρύματος. Μόνη και επιβεβλημένη λύση: Να δημιουργηθεί ένα νέο και σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο. Κάτι που αποτελεί στόχο και διεκδίκηση όλων, πλέον. Μία διεκδίκηση που δεν πρέπει να αργήσει να δικαιωθεί…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα