Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σε δικηγόρους η υπόθεση της αγωγής κατά των «34» καθηγητών Ιατρικής

Published

on

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Συναντήθηκαν και συζήτησαν χθες έως αργά το μεσημέρι, οι 34 καθηγητές Ιατρικής εναντίον των οποίων άσκησε αγωγή ο αν. Καθηγητής Βιοχημείας Κωσταντίνος Πουλάς απαιτώντας 25.000 ευρώ από τον καθένα εξ’ αυτών.

Οι συγκεκριμένοι Καθηγητές είχαν υπογράψει ψήφισμα με το οποίο καταδίκασαν ομόφωνα και κατήγγειλαν ως απρόκλητες και αήθεις τις ενέργειες του κ. Πουλά να πλήξει το επιστημονικό κύρος διακεκριμένων μελών ΔΕΠ της Ιατρικής με την προβολή αντιεπιστημονικών θέσεων με τις οποίες υπεστήριζε την αναποτελεσματικότητα των εμβολίων και έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τον αγώνα των Καθηγητών της Ιατρικής που πάλευαν κατά της πανδημίας.

Επιπρόσθετα ο κ. Πουλάς είχε συνυπογράψει μηνυτήρια αναφορά με τον δικηγόρο Αμπατζή για τους Καθηγητές Ιατρικής, Χ. Γώγο, Μ. Μαραγκό, Δ. Βελισσάρη και Κ. Ακινόσογλου, οι οποίοι εκλήθησαν ως μάρτυρες για την χορήγηση «άγνωστου» φαρμάκου στο νευροχειρουργό Τζωρτζίδη το οποίο σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά δεν χορηγείτο για την νοσηλεία άλλων ασθενών με covid -19.

Στο πλαίσιο αυτό, οι 34 Καθηγητές στους οποίους ασκήθηκε αγωγή αποφάσισαν όπως είχε ήδη δηλώσει στην «Γ» ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Παναγιώτης Μέγας, να ακολουθήσουν τη νομική οδός κατά της αγωγής του κ. Πουλά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ» αποφασίστηκε και ανατέθηκε η υπόθεση σε δύο δικηγόρους έναν από την Πάτρα και έναν από την Αθήνα.
Σημειωτέον ότι συζητήθηκε και παραμένει ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκηθεί αγωγή στον κ. Πουλά από τους 34 εναγόμενους Καθηγητές. Σε ερώτημα της «Γ» μετά την συνεδρίαση στον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητή Ορθοπεδικής Παναγιώτη Μέγα και σε έναν εκ των υπογραψάντων το ψήφισμα στον π. Πρύτανη, Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής Γιώργο Παναγιωτάκη, αν θα ασκήσουν αγωγή κατά του κ. Πουλά και ποια η άποψή τους για μια Ακαδημαϊκή υπόθεση που πήρε το δρόμο επίλυσης της από την Δικαιοσύνη, δήλωσαν τα ακόλουθα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

«Ασκήθηκε αγωγή που πλήττει το Τμήμα Ιατρικής. Έχουμε χρέος όχι μόνον να υπερασπισθούμε τον καθένα εξ΄ ημών αλλά το Τμήμα που επλήγη στο σύνολό του. Όντως αναθέσαμε σε δύο δικηγόρους την υπόθεση. Οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση θα εξετάσουν και την περίπτωση του αν θα ασκηθεί ή όχι αγωγή.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών προσφέρθηκε ευγενώς να θέσει στην διάθεσή μας την Νομική Υπηρεσία στην περίπτωση που χρειαστούμε την αρωγή της. Βεβαίως δεν θεωρώ σωστή διαδικασία να γίνεται διευθέτηση ή επίλυση ενδοπανεπιστημιακών προβλημάτων στα δικαστήρια. Οδηγηθήκαμε δυστυχώς εκ των πραγμάτων σε αυτή την κατεύθυνση».
Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
«Όντως συζητήθηκε και η κατάθεση αγωγής εκ μέρους μας, αλλά το θέμα θα το χειρισθούν οι δικηγόροι που τους ανετέθη η υπόθεση. Προσωπικά θεωρώ, και αποτελεί πάγια θέση μου, τα Ακαδημαϊκά θέματα ή οι όποιες διενέξεις που χρήζουν επίλυσης, να επιλύονται με ακαδημαϊκό διάλογο εντός του Πανεπιστημίου γιατί αυτό επιτάσσει το ακαδημαϊκό ήθος χωρίς δικαστικές εμπλοκές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement