Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πολύπλευρες δράσεις από τη Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων της Νέας Δημοκρατίας

Published

on

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Ο Γ. ΤΕΡΖΗΣ ΚΑΙ 13ΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Μια νέα πρωτοβουλία από τη Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας αποτελεί η δημιουργία της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων η οποία ασχολείται με τη διατύπωση πολιτικών που στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες , στη στήριξη της οικογένειας , στην ενσωμάτωση της διάστασης φύλου στις κυρίαρχες εθνικές πολιτικές προτεραιότητες , την ανάπτυξη , την απασχόληση και τη κοινωνική συνοχή.

Τομεάρχης με απόφαση του Προέδρου της Οργάνωσης Αντώνη Κουνάβη ανέλαβε το μέλος της Δ.Ε.Ε.Π. – συνταξιούχος αστυνομικός Γιώργος Τερζής.
Τα 13 μέλη της Γραμματείας κατ’ αλφαβητική σειρά είναι :
Κατερίνα Γιαννακοπούλου (Ιδιωτική Υπάλληλος) , Γιάννης Γιαννόπουλος (Συνταξιούχος Αστυνομικός) , Ευθαλία Καλογεροπούλου (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός) , Ευτυχία Λαμπροπούλου (Αυτοαπασχολούμενη) , Ευρυδίκη Μέγαρη (Αγρότισσα) , Αναστασία Νικολλέτου (Συνδικαλίστρια) , Διονυσία Νικολοπούλου (Ιδιωτική Υπάλληλος) , Αρχοντία (Ντία) Παναγοπούλου (Επιχειρηματίας) , Ευαγγελία Παπαγεωργίου (Επιχειρηματίας) , Αναστασία Πλέγα (Ιδιωτική Υπάλληλος) , Χριστίνα Σγούρα (Αστυνομικός) , Ειρήνη Τριανταφυλλίδη (Ξεναγός) , Χρυσούλα Φιλιπποπούλου (Δημόσιος Υπάλληλος).
Ανάμεσα στους στόχους της Γραμματείας είναι ο πολύπλευρος εκσυγχρονισμός της και η διεύρεση των δομών της με την όσο πιο δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή γυναικών από όλους τους κοινωνικούς χώρους. Παράλληλα όπως τόνισε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Αντώνης Κουνάβης η προώθηση πολιτικών προτάσεων ανά θεματική ενότητα , η αξιοποίηση κάθε νέας ιδέας που μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο τη βελτίωση της θέσης των σύγχρονων γυναικών.
Παράλληλα ο νέος Τομεάρχης Γιώργος Τερζής υπογράμμισε ότι ο Τομέας ξεκινά συνεργασία με γυναικείες Οργανώσεις με στόχο την ενίσχυση του γυναικείου κινήματος , συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ενώ η Γραμματεία Πάτρας ξεκινά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (ανδρών και γυναικών) σε ολόκληρη την Αχαΐα σε θέματα που αφορούν την ισότητα και την οικογένεια.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

• Επισυνάπτεται φωτογραφία του νέου Τομεάρχη Γιώργου Τερζή

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement