Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 31χρόνια από τη φονική έκρηξη στην οδό Βότση

Published

on

Συμπληρώθηκαν σήμερα 19 Απρίλη, 31 χρόνια από την φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Βασίλη Κυριακόπουλο, του Γιάννη Καυκά 25 χρόνων, της 25χρονης Όλγας Στραγγαλινού, του 23χρονου Δημήτρη Σεϊτανίδη και της Γεωργίας Βέρρα 24 χρόνων.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο, στη  διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από  το κτίριο του Βρετανικού υποπροξενείου, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, του Αντιδημάρχου Παιδείας, Τάκη Πετρόπουλου, δημοτικών συμβούλων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου και συγγενών των θυμάτων, που απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε: «Πέρασαν 31 χρόνια από την μαύρη εκείνη μέρα. Χάθηκαν άδικα έξι συμπολίτες μας.
Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό των συγγενών τους, όπως αυτονόητο είναι ότι δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να προσπαθούμε όλοι. Τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες, επιδεινώνουν τα βάσανα των λαών, γι αυτό και είναι στο χέρι μας να φτάσουμε σ’ ένα σημείο που όλα αυτά θα εκλείψουν και θα ζήσουμε μια ζωή που μας αξίζει».

Ροή ειδήσεων

Advertisement