Connect with us

Ερασιτεχνικό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ: Το πήρε η εμπειρία (Ολο το ρεπορτάζ)

Published

on

 Ο Διαγόρας ήταν ο μεγάλος νικητής στον Τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών καθώς επικράτησε με 2-0 του ΑΠΣ Πάτραι.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Αλεξανδρόπουλου κατάφερε να στεφθεί κυπελλούχος για την 3η φορά στην ιστορία του νικώντας με την εμπειρία που διαθέτει την ομάδα του Πάτραι που κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Διαγόρα έκαναν «Pasillo» στην πρωταθλήτρια ομάδα του Πάτραι κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, μια κίνηση φυσικά που χειροκροτήθηκε απ’ όλους.

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΟΙ ΒΡΑΧΝΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μέτριο καθώς και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους όπως και να «διαβάσουν» τις κινήσεις των αντιπάλων τους.

Ωστόσο στο 3΄ η πρώτη τελική ήρθε από τους πράσινους όταν το σουτ του Αγριμάκη πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι το Πάτραι είχε την ευκαιρία όταν μετά από ωραία μπαλιά του Γραμματικόπουλου προς τον Σαμπανέι ο τελευταίος στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 20′ όμορφη ενέργεια από τον Σαμπανέι και σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα επικίνδυνο φάουλ του Γραμματικόπουλου, ο Σιδέρης απομάκρυνε με ανάποδο ψαλίδι για λογαριασμό του Διαγόρα.

Στο 40΄ ήρθε η στιγμή να απειλήσει ο Διαγόρας, όταν ο Παπαδόπουλος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ το οποίο πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα η μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης με πολύ ωραία ενέργεια του Παπαγεωργίου να στρώνει την μπάλα στον Αγριμάκη μέσα στην περιοχή ο οποίος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρδάκη.

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ

Στην επανάληψη ο Διαγόρας άλλαξε πρόσωπο και έγινε πιο απειλητικός από ό,τι ήταν στο πρώτο μέρος.

Στο 55’ ο Δημόπουλος επιχειρεί αδύναμο σουτ με τον Αναστασοβίτη να μπλοκάρει την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα σουτ του Αλεξανδρή από πλευράς Διαγόρα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Αναστασοβίτη.

Ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, ο Φώτης Γεωργαντόπουλος στο 61’ της συνάντησης πήρε τα ηνία ανοίγοντας το σκορ. Ο έμπειρος άσος των Βραχνεΐκων έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά καθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Το Πάτραι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 81′ ο Μιχαλόπουλος από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα με τον Δημητρακόπουλο που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μεγάλη ευκαιρία για τους πράσινους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 83′ με τον Μπαρδάκη να απομακρύνει σωτήρια το δυνατό μονοκόμματο σουτ του Γεωργόπουλου.

Και ενώ δεν ήρθε η ισοφάριση στις καθυστερήσεις ο Διαγόρας σημείωσε και το δεύτερο γκολ στον τελικό. Ο Αναστασοβίτης προσπαθεί να τριπλάρει τον Αποστολόπουλο με αποτέλεσμα να πάρει την μπάλα και να γράψει το τελικό 2-0 με τους «πράσινους» να ζητάνε φάουλ πάνω στον πορτιέρο.

Διαιτήτρια της συνάντησης ήταν η Ελένη Αντωνίου η οποία ήταν αρκετά καλή με κάποια μικρά φάουλ που δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Βοηθοί της ήταν οι Ελένη Αβραμοπούλου και η Αλεξία Σταθοπούλου ενώ 4ος ήταν ο Αλέξανδρος Φωκάς.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ (Δ. Σακελλαρόπουλος-Β. Γεωργούσης): Μπαρδάκης, Σταυρόπουλος, Δημόπουλος, Σιδέρης, Καπετανάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Βλασόπουλος (92′ Σαρρής), Παπαδόπουλος (77′ Αποστολόπουλος), Σπανός (84′ Καράμπουλας), Γεωργαντόπουλος, Δ. Αλεξανδρής (77′ Σκεπετάρης).

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ(Σ. Σαρρής): Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Ιωάννου (79΄ Φούφουλας), Γιαννόπουλος, Ζέλος, Παπαγεωργίου (72΄ Δημητρακόπουλος), Αγριμάκης, Σαμπανέι (56′ Αλεξανδρής), Γεωργόπουλος, Γραμματικόπουλος, Μπακάλης (72′ Μιχαλόπουλος).

 

Πολύς ο κόσμος στα Προσφυγικά

Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε στο ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών για να παρακολουθήσει τον 49ο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανάμεσα στον Διαγόρα και το Πάτραι.

Ανάμεσά τους πολλοί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές απ’ όλες τις κατηγορίες, διαιτητές, παράγοντες και προπονητές καθώς και απλός κόσμος που ήρθε να παρακολουθήσει τις προσπάθειες τον ποδοσφαιριστών.

 

Βράβευσαν τον Παπαδόπουλο

Ο Διαγόρας στηρίζεται στις δικές του πλάτες και ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα πάντα στην ομάδα των Βραχνεΐκων δεν είναι άλλος από τον Περικλή Παπαδόπουλο. Η διοίκηση λοιπόν του Διαγόρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στον σύλλογο. Την πλακέτα παρέδωσε ο πρόεδρος Χρήστος Λούβαρης.

 

 

Τίμησαν τον Ν. Μαντά

Η διοίκηση του ΑΠΣ Πάτραι στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον Νίκο Μαντά για την προσφορά του στον ιστορικό σύλλογο από τότε που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Την πλακέτα την έδωσε ο τιμ μάνατζερ Αντώνης Γκοτσόπουλος.

 

Παρών ο Δήμαρχος Πατρέων

Στο γήπεδο των Προσφυγικών βρέθηκαν τόσο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλους. Και οι δύο τους μετά το τέλος της αναμέτρησης προσήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν τις απονομές.

 

ΜVP o Γεωργαντόπουλος

Όπως είθισται σε κάθε μεγάλο παιχνίδι οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν την αναμέτρηση ψηφίζουν τον καλύτερο παίκτη του τελικού. Έτσι και στο χθεσινό ματς όλοι ψήφισαν με κλειστά τα μάτια τον Φώτη Γεωργαντόπουλο. Ο έμπειρος άσος του Διαγόρα ήταν αυτός που με δικό του τέρμα άνοιξε το σκορ στον μεγάλο τελικό ενώ ξεχώρισε όπως σε κάθε παιχνίδι άλλωστε με την φανέλα των Βραχνεΐκων.

Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.

Ο mvp της αναμέτρησης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στη  «Γ»: «Το Κύπελλο ήταν στόχος από την αρχή της χρονιάς όπως και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν το καταφέραμε, τουλάχιστον με το κύπελλο κλείσαμε την χρονιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό

 

Τα άκουσε η διοίκηση της ΕΠΣΑ

Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού και τη στιγμή που θα γινόταν η απονομή των μεταλλίων αλλά και του Κυπέλλου οι φίλαθλοι του Διαγόρα τα έψαλαν για τα καλά στους διοικούντες της ΕΠΣ Αχαΐας για το ότι δεν προστάτευσαν την ομάδα των Βραχνεΐκων καταλογίζοντάς τους την ευθύνη που υποβιβάστηκαν στο τοπικό.

Από τα πυρά των Βραχνιωτών δεν ξέφυγαν τόσο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κι Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος.

 

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ 

Η είσοδος των ομάδων του Διαγόρα και του Πάτραι αλλά και της διαιτητικής τριπλέτας συνοδεύτηκε από τις ακαδημίες του Διαγόρα και του Πάτραι με τον κόσμο να χειροκροτεί τους μικρούς αθλητές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement