Connect with us

Μαγειρική

Πρωτότυπα πασχαλινά αυγά    

Published

on

 

 

Υλικά:

Σκληρά βραστά αυγά

Χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα

Μπολ ή φλιτζάνι αρκετά βαθύ ώστε να βυθιστεί τελείως ένα αυγό

Λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα

½ φλιτζάνι βραστό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

Υγρή χρωστική τροφίμων (περίπου 20 σταγόνες ανά χρώμα)

Εκτέλεση:

Προστατέψτε την επιφάνειά σας καλύπτοντας με φύλλα εφημερίδας ή αρκετό απορροφητικό χαρτί κουζίνας (σε 3-4 στρώσεις). Χρησιμοποιήστε δροσερά αυγά τα οποία έχετε βράσει από την προηγούμενη ή αρκετά πιο πριν την βαφή και έχετε αφήσει να κρυώσουν εντελώς. Γεμίστε το δοχείο με αρκετό νερό ώστε να καλύψει το αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και περίπου 20 σταγόνες χρωστική τροφίμων. Όσο περισσότερο χρωστικό τροφίμων προσθέσετε, τόσο πιο σκούρο θα είναι το χρώμα του αυγού. Για να δημιουργήσετε μοναδικά σχέδια στα αυγά, χρησιμοποιήστε λαστιχάκια, κερί ή αδιάβροχη ταινία για να μαρκάρετε ρίγες ή σχέδια όπου δεν θέλετε να μπει βαφή. Βάλτε το αβγό σε μια τρυπητή ή κανονική κουτάλα και σκουπίστε, γυρίζοντας περιστασιακά, ώστε να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές. Κρατήστε το βαμμένο αυγό στο υγρό για έως και 5 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήνετε στη βαφή, τόσο πιο ζωντανό θα είναι το χρώμα. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε μόνο μέρος του στο χρώμα και μετά να αλλάξετε σε άλλο χρώμα για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο εφέ. Αφαιρέστε προσεκτικά το αυγό και άφησε το στην άκρη να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσουν τα αυγά, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτοκόλλητα, φύλλα χρυσού ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement