Connect with us

Μαγειρική

Ανάποδο «παστίτσιο»

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. μακαρόνια Νο3

¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

700 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου

3 κουτ. σούπας βούτυρο

¼ φλιτζανιού βούτυρο, για το σκεύος

100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο

2 αβγά

μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια. Τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με νερό. Τα στεγνώνετε πάνω σε καθαρές πετσέτες κουζίνας σε μονή στρώση. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Τα αδειάζετε σε μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και το πράσο για 5 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 λεπτά να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αναμειγνύετε με τα μανιτάρια. Αλείφετε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ με το βούτυρο. Ξεκινώντας από τη βάση του μπολ τυλίγετε ένα μακαρόνι σε σπιράλ. Συνεχίζετε με το επόμενο μακαρόνι, κάνοντας κύκλους. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψετε τη βάση και τα τοιχώματα του μπολ. Σταματάτε 1 εκ. κάτω από το χείλος. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το βούτυρο και να συγκρατήσει τα μακαρόνια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Ανακατεύετε τον κιμά με τη γραβιέρα, το κασέρι και τα αυγά. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Καλύπτετε τη γέμιση τυλίγοντας τα υπόλοιπα μακαρόνια σε σπιράλ. Τοποθετείτε ένα μεταλλικό ταψί με διάμετρο ίση με αυτή του μπολ και μέσα ένα βάρος (όσπρια ή ρύζι). Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να σταθεί για 20 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement