Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. για τις κοινωνικές εκδηλώσεις που προκαλούν διατάραξη στη Δυτική Αχαΐα

«Έφοδος» για τα  ενοχλητικά γλέντια- Συνελήφθη 40χρονος στα Σαγέικα

Published

on

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συνεχιστεί η όχληση που προκαλείται από τις κοινωνικές εκδηλώσεις στη Δυτική Αχαΐα είναι η τοπική Αστυνομία.

Το μήνυμα που στέλνει είναι ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση μετά και την σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε διοργανώσει γλέντι μέχρι πρωίας σε δημόσιο χώρο μετά από τη βάπτιση του παιδιού του.

Χθες το πρωί, έγινε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό των Ρομά στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Ασφάλειας Πατρών όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 40χρονος ως διοργανωτής της εκδήλωσης.

Οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Το πρόβλημα με τις υπαίθριες κοινωνικές εκδηλώσεις είναι έντονο στην Δυτική Αχαΐα, ιδίως την περίοδο αυτό που οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων διαγωνίζονται, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου ζητώντας την παρέμβαση της Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης.

Η Αστυνομία από την πλευρά της στέλνει το μήνυμα πως ο νόμος θα εφαρμοστεί και όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Δυτική Αχαΐα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και χρειάζεται συνδρομή από άλλες υπηρεσίες για ελέγχους.

 

Χ. Τσίτσικας: «Ζητάμε ενίσχυση με προσωπικό στην Αχαΐα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα επισημαίνει τις ελλείψεις σε δυνάμεις που καταγράφει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

«Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων παρά τις ελλείψεις – έχει ένα περιπολικό μετά βίας – και τις αυξημένες ανάγκες, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τα κοινωνικά υπαίθρια γλέντια. Εμείς, με δεδομένο ότι τόσο η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας όσο και της Αιγιαλείας έχουν ιδιαιτερότητες έχουμε ζητήσει την ενίσχυση με προσωπικό. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει επανεκτίμηση των οργανικών θέσεων ανά περιοχή, ενίσχυση και επαναχάραξη της οργανικής δύναμης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας για να μπορούμε να δρούμε προληπτικά και αποτρεπτικά και να μην παρακολουθούμε τα γεγονότα. Δεν γίνεται η Αχαΐα να έχει περίπου ίδια δύναμη με περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που δεν έχουν αθλητικές ομάδες σε κατηγορίες, πανεπιστήμιο, λιμάνι και αυξημένη μικροεγκληματικότητα, φρούρηση φυλακών ακόμα και συνοδεία κρατουμένων στα Εξεταστικά Κέντρα λόγω Πανελληνίων», δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η έλλειψη προσωπικού αποτελεί πρωταρχική διεκδίκηση προς την πολιτεία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement