Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στον Γ. Γ. Δασών ο Φ. Ζαΐμης μαζί  με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων σε αναζήτηση λύσης για την ασθένεια των Πλατάνων  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει άμεσα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ασθένειας που απειλεί τα πλατάνια  στη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης στο Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, τον οποίο επισκέφθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μαζί με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας δήλωσε: «Με αφορμή την ξήρανση λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας του ιστορικού υπερ-αιωνόβιου πλατάνου που φιλοξενεί την Παναγία την Πλατανιώτισσα, ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της περιοχής μας, πήραμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μια πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο, τουλάχιστον σε επίπεδο ενημέρωσης, σε δήμους και φορείς για την ασθένεια των πλατάνων, που είναι όχι μόνον πολύτιμο μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς αλλά και της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Η αδράνεια της Πολιτείας για έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου από το 2005 που πρωτοεμφανίστηκε η ασθένεια έως σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακή για ένα κράτος που οφείλει να  μεριμνά για την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Η ΠΔΕ και οι δήμοι είναι έτοιμοι να συνεργασθούν και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, αλλά απαιτείται κεντρικός συντονισμός, πόροι και συνεργασία».

Παράλληλα, όπως ανέφερε Δήμαρχος Καλαβρύτων, λύση για το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων και την διάσωση τους, είναι η εκπόνηση και η εφαρμογή, για την περιοχή Καλαβρύτων, ενός συντονισμένου προγράμματος πρόληψης, προστασίας και διάσωσης, με χρηματοδότηση απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπλέον ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ζήτησε από τον κ.Αραβώση την ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και ενίσχυση χρηματοδοτήσεων για το Δασαρχείο Καλαβρύτων.

Σύντομα, πάντως αναμένονται εξελίξεις, καθώς ο κ. Αραβώσης δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλει να επιλυθεί το πρόβλημα. Εξάλλου, το θέμα αφορά κυρίως τα δάση που άπτονται της αρμοδιότητας πλέον του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαφοροποίηση στο χρονοδιάγραμμα-Δεν προστίθεται κανένα νέο δρομολόγιο της Hellenic Train και η επανεκκίνηση προς Κιάτο και Αίγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διαφοροποίηση φαίνεται πως οδηγείται το πρόγραμμα της σταδιακής επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου, το οποίο έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις μεταφορές, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Από σήμερα Δευτέρα, δεύτερη εβδομάδα από την επανέναρξη των δρομολογίων, σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, δεν πρόκειται να προστεθεί κανένα νέο δρομολόγιο της Hellenic Train στα λιγοστά που ήδη εκτελούνται, παρά το γεγονός πως είχε ανακοινωθεί η επανεκκίνηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Κιάτο και Αίγιο.

Σύμφωνα με πηγές τόσο της εταιρίας όσο και των μηχανοδηγών, έως τώρα δεν έχουν παρασχεθεί οι πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητηθεί προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα των τρένων. Αυτό αφορά κυρίως τα ζητήματα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας με τις σήραγγες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και κυρίως σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.

Υπό αυτές τις συνθήκες στον αέρα βρίσκεται και η επανεκκίνηση των αρτηριακών τρένων στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Τα δρομολόγια των Ιντερσίτι έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ, δεν έχει δώσει τις έγγραφες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι και η Hellenic Train.
Έτσι και σήμερα – εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή – τα δρομολόγια που θα γίνουν θα αφορούν μόνο τις γραμμές του Προαστιακού του Αεροδρομίου και της Χαλκίδας, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας και τα τουριστικά τρένα, μεταξύ των οποίων και ο Οδοντωτός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Που χρησιμεύουν αυτές οι πινακίδες;

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Νοσημάτων Θώρακος έχει κλείσει εδώ και χρόνια και όμως κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί να αλλάξει την πινακίδα που βρίσκεται στην πλατεία Πίνδου.

Η πινακίδα κατευθύνει τους οδηγούς προς την παράκαμψη της Πάτρας, το Φρούριο, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, το Στρατόπεδο. Βέβαια και το ΤΕΙ πλέον δεν λειτουργεί, αλλά κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει παρέμβει να «σβήσει» από την σήμανση τα σημεία που πλέον έχουν «σβηστεί» από τον χάρτη της πόλης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την ανατροπή Ι.Χ στη Μίνι Περιμετρική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκάρει βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει τη φοβερή πρωινή ανατροπή ΙΧ που σημειώθηκε στη Μίνι Περιμετρική της Πάτρας.

Δείτε το βίντεο του Michael Michael:

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα