Connect with us

Ελλάδα

Χωρίς θερινά τμήματα θα λειτουργήσει φέτος η Βουλή των Ελλήνων

Published

on

Χωρίς θερινά τμήματα αναμένεται να πορευθεί το φετινό καλοκαίρι η Βουλή των Ελλήνων σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, κάτι που σημαίνει πως η εθνική αντιπροσωπεία μας θα λειτουργεί κανονικά εν Ολομελεία και δεν θα διαιρεθούν οι βουλευτές σε τρία γκρουπ των 100 ατόμων έκαστο, που το ένα εξ αυτών θα νομοθετεί και τα άλλα δύο θα πηγαίνουν διακοπές.

Το σκεπτικό για τη λήψη της σχετικής απόφασης από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα είναι πως δεν θα πρέπει να δοθεί στους βουλευτές η αίσθηση της χαλάρωσης, ιδίως τις προσεχείς εβδομάδες που θα κληθούν να επιψηφίσουν σημαντικά νομοσχέδια. Βέβαια η αλήθεια είναι πως τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τον εκάστοτε πρωθυπουργό και είθισται σε πρακτικό επίπεδο πρόεδρος της κυβέρνησης να επιλέγει εάν θα υπάρξουν θερινά τμήματα – άσχετα εάν προς τα έξω εμφανίζεται ως επιλογή του Προέδρου της Βουλής.

Μέχρι και το τέλος Ιουλίου η νομοθετική ατζέντα κρίνεται ως σημαντική και προφανώς καίριο ρόλο στην απόφαση να μην κλείσει η Βουλή, έπαιξε το γεγονός ότι διανύουμε το τελευταίο καλοκαίρι πριν τις εθνικές εκλογές, οπότε «δεν δικαιολογείται η χαλαρότητα». Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς το γεγονός να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και το φθινόπωρο.

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πλαίσιο του αναδυόμενου τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της κυβερνοασφάλειας. Τέλος, στους λόγους για τους οποίους δεν θα κλείσει η Βουλή, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και πως αναμένεται ένα «θερμό» καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά. Όπως και να έχει πάντως, η Βουλή θα κλείσει για τρεις εβδομάδες εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να μεταβούν οι εκπρόσωποι του έθνους στις… παραλίες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement