Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Χ. Μπονάνος αποχαιρέτησε τον παιδικό του φίλο Ανδρέα Συνοδινό «Πάντα συνεπής με τις αρχές του!»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκινητικό ήταν το «αντίο» του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου στον καλό του φίλο Ανδρέα Συνοδινό, προχθές από τον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

«Είναι δύσκολη ώρα που μου επιβάλει να ζωντανέψω στον προφορικό λόγο, να περιγράψω, να σκιαγραφήσω έναν φίλο, να κοινολογήσω στους περίλυπους συμπολίτες μας, έναν ανοιχτόκαρδο άνθρωπο, έναν πολίτη που είχε μια σύντομη αλλά τόσο άξια ζωή. Ένας τραυματικός απολογισμός παραστάσεων που έχουν μια συγκεκριμένη αναφορά στον τελευταίο αποχαιρετισμό. Είναι η ώρα να θυμηθώ να ενώσω εικόνες, στιγμές να προβάλω έναν χαρακτήρα με ζωντανή σηματοδότηση στην κοινωνία μας που δεν πέρασε απαρατήρητος, που δεν κρύφτηκε στο βόλεμα της προσωπικής του ζωής, αλλά είχε το θάρρος να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα, να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα κυρίως όμως να μεταδίδει στον περίγυρο του ζωντάνια και αισιοδοξία. Τον Αντρέα δεν τον γνώρισα στην πορεία της ζωής, δεν ήταν μια ευκαιριακή γνωριμία που γίνεται στην ωριμότητα μας. Ήταν ο γείτονας μου, ο παιδικός μου φίλος, ο συμμαθητής στο 3ο Λύκειο, η ζωντάνια στην παρέα μου, το οξυγόνο μου μιας κουραστικής καθημερινότητας.
Για χρόνια αρκετά ήταν το πρώτο τηλέφωνο του πρωινού, ο σχολιασμός των δημοσίων πραγμάτων η αυστηρή κριτική του στα αυτιά μου, αλλά κυρίως η χαρά από τα ευφυολογήματα του και τον τρόπο που μπορούσε με σαρκασμό να μεταφέρει καταστάσεις και γεγονότα. Ακόμα κι αν τελευταία με την απορρόφηση στις θέσεις ευθύνης, είχαμε αραιώσει την επικοινωνία ο σύνδεσμος υπήρχε γιατί είναι μια πραγματικότητα ότι οι παιδικές γνωριμίες, οι φιλίες του σχολείου που γίνονται σε άδολη στιγμή, είναι οι σταθερές σχέσεις που μας ακολουθούν σε όλη μας την ζωή. Το άλμπουμ των νεανικών αναμνήσεων έχει την παρουσία του, το γέλιο του, το σαρκασμό των προβλημάτων, την παρέα με τον Γάκη και τη Χρονούλα, τις θλιβερές απώλειες της ζωής μας.
Έχει την παρουσία του στις δύσκολες προσωπικές στιγμές αλλά κυρίως την ανάμνηση ενός χαρακτήρα με ηχηρή αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητη ενέργεια και ακαταπόνητο χιούμορ. Ο Αντρέας ήταν ένα μεγάλο παιδί που έλαμπε όταν μιλούσε και απογειωνόταν μαζί του η παρέα όταν αυτοσαρκαζόταν. Ζούσε τη ζωή σε βαθμό υπερθετικό, χωρίς κανόνες που στένευαν την ελεύθερη ψυχή του, χωρίς να αναλογίζεται τη ζημιά που μπορούσε να προκαλέσει στην υγεία του. Τα πάντα στο κόκκινο, στην μεγαλύτερη ένταση. Και από κοντά η Έντζη να προσπαθεί να νουθετήσει, να απευθύνεται σε μένα, στον Γιώργο, στον Σταύρο, να τον βάλουμε σε καλούπια.
Ένα μυαλό ελεύθερο, ατίθασο με δίψα για ζωή που το δικαίωμα του, το διεκδικούσε με αξιοπρέπεια. Δεν λύγισε ποτέ από τα χτυπήματα στην υγεία του και πάντα εύρισκε τον τρόπο να δραπετεύσει με το χιούμορ του και την φαντασία του.
Αυστηρός κριτής στον πολιτικό στίβο και όταν ταυτιστήκαμε με τον αγώνα του Σπήλιου, έδειχνε σε κάθε ευκαιρία την σταθερή πορεία της πολιτικής του ταυτότητας προσφέροντας στο κοινωνικοί σύνολο, πάντα συνεπής με τις αρχές του.
Αντρέα, είμαστε όλοι υπερήφανοι για σένα, για την διαδρομή σου για την στάση σου στη ζωή για την ποιότητα της προσωπικότητας σου.
Φεύγεις με την πλήρη αποσκευή των ευαίσθητων συναισθημάτων και των αξιών της ζωής κλείνοντας μαζί σου, το παράθυρο της έξυπνης πρόκλησης και σάτιρας των δυσκολιών της ζωής. Αφήνεις ένα ηχηρό αποτύπωμα που θα συνοδεύει όλους εκείνους που σε γνώρισαν.
Καλό ταξίδι»

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα