Connect with us

Ελλάδα

Χωρίς δυσκολίες τα θέματα-Αυλαία αύριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Published

on

Στα μαθήματα προσανατολισμού των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής εξετάσθηκαν χθες, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, ενώ σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν στα μαθήματα της Ηλεκτροτεχνίας 2, του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου, του Ναυτικού Δικαίου και της Ιστορίας Σύγχρονης Τέχνης.

Μετά τη χθεσινή εξέταση, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία με τα οποία και ολοκληρώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ η αυλαία «πέφτει» στις 17 Ιουνίου.

Όσον αφορά στα χθεσινά θέματα:
-Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) σχολίασε πως τα θέματα ήταν όπως “έπρεπε” να είναι, ακολουθώντας την πρακτική της περσινής χρονιάς. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και επιπλέον προσέγγιζαν το σχολικό βιβλίο.
Η σωστή σχολική προετοιμασία ήταν ικανή να βοηθήσει τους μαθητές να ανταποκριθούν στα θέματα. Πιο συγκεκριμένα: Ο χρόνος του τριώρου που δίνεται κρίνεται αρκετός για την έκταση των θεμάτων και για τη σωστή προσέγγιση των απαντήσεων. Οι μαθητές φέτος κλήθηκαν να απαντήσουν με κριτική σκέψη σε κάποια από τα θέματα, γρήγορα και μεθοδικά. Στο σύνολο τους βασίζονταν σε γνωστές μεθοδολογίες και στη θεωρία του σχολικού βιβλίου. Τα αυξημένης δυσκολίας θέματα ήταν το Β4 , Δ2 και Δ3 (ii), ωστόσο ο χρόνος ήταν επαρκής για την ψύχραιμη αντιμετώπιση των ερωτημάτων από καλά προετοιμασμένους μαθητές.

-Στα Λατινικά τα θέματα κρίνονται σε γενικές γραμμές βατά και διατυπωμένα με σαφήνεια. Οι ασκήσεις αντιστοίχισης στα θέματα B1 και B2 διευκόλυναν το έργο των υποψηφίων. Τα θέματα της γραμματικής Γ1 και Γ2 κάλυπταν όλη την ύλη, ήταν απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα του συντακτικού θεωρούνται εύκολα.
-Στην Πληροφορική τα θέματα δεν είχαν υψηλό βαθμό δυσκολίας, ενώ μόνο ορισμένα ερωτήματα μπορεί να προβλημάτισαν τους μαθητές. Ωστόσο, ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να πετύχει υψηλή βαθμολογία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement