Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Επιβάλλουν «νόμο σιωπής» στις δημοτικές παρατάξεις!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η δρομολογημένη, όπως φαίνεται, κατάργηση του δικαιώματος των δημοτικών παρατάξεων να εγείρουν ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, συνιστά τεράστιο πλήγμα και μεγάλη οπισθοδρόμηση στις δημοκρατικές διαδικασίες της Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς διαβούλευση, είναι πασιφανές ότι επιδιώκει τη φίμωση των δημοτικών παρατάξεων και την αναστολή ενός δικαιώματος όχι μόνο αναφαίρετου αλλά αυτονόητου και αναγκαίου για την πολυφωνία στα Δημοτικά Συμβούλια και τον σεβασμό στα δικαιώματα του συνόλου των δημοτών. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, αντί να αναζητούν τρόπους ώστε να λυθούν ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, όπως η επάρκεια στις κρατικές χρηματοδοτήσεις, η στελέχωση των ΟΤΑ με προσωπικό, η θωράκιση των Δήμων απέναντι στο κύμα ακρίβειας που έχει εκτοξεύσει τα λειτουργικά κόστη τους κ.α., κινούνται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, ανοίγουν νέα «μέτωπα», προχωρούν σε νέες περιπλοκές και επιβάλλουν κανόνα σιωπής στις δημοτικές παρατάξεις. 

Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Όλες οι δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης οφείλουμε άμεσα, σήμερα, ν’ αντιδράσουμε.  

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement