Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο τραπέζι και η μείωση διοδίων και ναύλων-Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση της «Γ»

Published

on

Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση της τιμής των διοδίων αλλά και των ναύλων της ακτοπλοΐας, ως επιπλέον μέτρων στήριξης των πολιτών – ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού – άφησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ευρισκόμενος χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαίας, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής ερωτώμενος σχετικά από τη «Γ», είπε: «Όλα αυτά είναι στο τραπέζι. Όμως για να ανακοινωθούν πρέπει να υπάρχει ένας πολύ σοβαρός σχεδιασμός γιατί νομίζω πως η εποχή των μεγάλων “θα” και των μεγάλων υποσχέσεων μας έχει αφήσει…».
Επίσης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μέτρα ύψους 43 δις που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην πανδημία, καθώς και στα μέτρα ύψους 4 δις που έχει λάβει για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.
ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
Επίσης, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Καραμανλής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα το έχει ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ. Βέβαια, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σε λίγες μέρες θα κλείσουμε τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης και εκ των πραγμάτων ζεσταίνουμε όλοι τις μηχανές μας, διότι σιγά – σιγά μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά». Πάντως, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως οι πρόωρες εκλογές δεν λύνουν προβλήματα και κατέληξε: «Είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός θα παραμείνει πιστός στη δέσμευση που έχει δώσει στον λαό ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν θα ολοκληρώσουμε και τον 4ο χρόνο της διακυβέρνησης.
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ 2023 ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Ακόμα, ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα έργα του υπουργείου, επεσήμανε ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα φτάσει μέχρι το νέο λιμάνι θα συμβασιοποιηθεί το 2023 ενώ επανέλαβε ότι σε 36 μήνες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί και η Πατρών – Πύργου. «Η Πάτρα είχε μείνει πολλά χρόνια πίσω. Εμείς έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από έργα, από τα οποία και ο πιο καχύποπτος καταλαβαίνει ότι αφήνουμε τον χειρότερό μας εαυτό πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ
Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ ο πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Πάτρα και στα νέα γραφεία της κομματικής οργάνωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δρομολογείται η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής μιλώντας στα τοπικά στελέχη της ΝΔ, μίλησε για τρία χαρακτηριστικά που κρατούν τη ΝΔ ψηλά επί περίπου 50 χρόνια. Το πρώτο, όπως τόνισε, είναι ότι οικοδομήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε πολύ γερές αρχές και παραμένει συνεπής σε αυτές. Το δεύτερο είναι η ικανότητά της να εξελίσσεται και το τρίτο, «η ψυχή του Νεοδημοκράτη» που όπως σημείωσε «ακόμα και όταν πικραίνεται, στηρίζει με επιμονή κι υπομονή τον χώρο στον οποίον πιστεύει»
Ο υπουργός Υποδομών έκανε λόγο στις απανωτές κρίσεις που περνάει η χώρα, τονίζοντας: «Και μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, τα καταφέρνουμε. Ο καπετάνιος κρατάει γερά το τιμόνι. Δεν λέω ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Όχι φυσικά. Όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει Ελληνίδα, ότι υπάρχει Έλληνας που να μην έχει πει “ευτυχώς που την ώρα της κρίσης δεν ήταν στην κυβέρνηση οι προηγούμενοι”…»
Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας ενώ πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των στελεχών Ανδρέα Συνοδινού, Γιάννη Άκουρου και Αννίτας Αρκαδιανού – Παπαχριστοπούλου που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουνάβης απένειμε πλακέτα στον υπουργό, ενώ ο κ. Φωτήλας του παρέδωσε πλακέτα προς τιμήν του πατέρα του, Αχιλλέα Καραμανλή.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement