Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

«Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος, χειραγώγησε την Αμαλία και τη βίαζε από 11 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Για βιασμό της Αμαλίας από τα 11 της χρόνια, όταν ακόμη ήταν μαθήτρια πέμπτης Δημοτικού και την προπονούσε στην ιστιοπλοΐα, έκανε λόγο σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αγορεύοντας στη δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας ενώ ήταν ανήλικη.

Με μια πρόταση «καταπέλτη» για την ενοχή του 39χρονου σήμερα προπονητή, ο εισαγγελέας μίλησε για χειραγώγηση της ανήλικης από τον κατηγορούμενο και για απειλές που τις εκτόξευε και οι οποίες είχαν δημιουργήσει στην κοπέλα συναισθήματα άγχουςφόβου και ντροπής. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, της κατάχρησης σε ασέλγεια αλλά την απαλλαγή του από τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, επειδή το αδίκημα αυτό απορροφάται, όπως είπε, από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια. Οι γονείς της νεαρής κοπέλας, όσο και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα, ακούγοντας τον εισαγγελέα, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ξεκινώντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Η καταγγέλλουσα είναι κάτοικος Ωρωπού. Το 2009 ήταν 10 ετών και τελείωνε την Τετάρτη δημοτικού. Το ίδιο έτος προσελήφθη από το ναυτικό όμιλος Ωρωπού ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέλαβε την προπόνηση στην ιστιοπλοΐα πολλών παιδιών. Περνούσε πολλές ώρες μαζί τους ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και φροντίδα τους. Όλα τα παιδιά τον έβλεπαν σαν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, τον είχαν σαν προστάτη τους. Αθλήτριά του ήταν και η καταγγέλλουσα. Τον Σεπτέμβριο του 2009 η καταγγέλλουσα πήγαινε στην 5η Δημοτικού. Ήταν λίγο άπειρη, είχε παραπανίσια κιλά και είναι τότε ένα παιδί μαζεμένο και συνεσταλμένο. Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» έθεσε σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο, καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένειά της. Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»».

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβόητο ταξίδι στο Γαλαξίδι, εκεί όπου κατά την κατηγορία, ο 39χρονος βίασε πρώτη φορά την ανήλικη αθλήτρια του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ η ομάδα βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι, προτελευταία ημέρα των αγώνων, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα, την τράβηξε και της έδωσε φιλί στο στόμα, προκειμένου να ικανοποιήσει έτσι γενετήσια επιθυμία του. Η Αμαλία ήταν τότε πέμπτη Δημοτικού, 11 ετών. Η κοπέλα ένιωσε συναίσθημα άγχους. Το ίδιο βράδυ εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την Αμαλία να ανοίξει το στόμα της και να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της. Η κοπέλα αντιστάθηκε και άρχισε να κουνιέται προς τα κάτω. Ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός. Μετά την επιστροφή από το Γαλαξίδι δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Συνέχισε να συναναστρέφεται την Αμαλία και την οικογένειά της. Από τότε μέχρι και το 2011 έλαβαν χώρα γενετήσιες πράξεις, θωπείες (…). Και όλα αυτά ενώ αντιλαμβάνονταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του καθώς γνώριζε την ηλικία της κοπέλας, και είχε σχέσεις με τους γονείς της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια, όταν οι άλλοι αθλητές έπεφταν στη θάλασσα».

«Την βίασε»

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο δεύτερο ταξίδι της ομάδας στο Γαλαξίδι το 2011, όπου βρίσκονταν και ο πατέρας της κοπέλας μαζί της. Ο εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμη περισσότερο το σχέδιο του μπήκε στο δωμάτιο της Αμαλίας, με την βία, την κατέβασε κάτω και την πήγε στο αυτοκίνητό του. Ανέβηκε πάνω της, κατέβασε τα ρούχα της, και το παντελόνι του και χωρίς τη συναίνεση της ήρθε μαζί της σε συνουσία. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη επαφή. Την ίδια χρονική περίοδο στο ίδιο ξενοδοχείο παρουσία του πατέρα, έλαβε χώρα και δεύτερο περιστατικό. Ενώ ο πατέρας κοιμόταν στο δωμάτιο, πήρε την κοπέλα, χωρίς τη θέληση της, και μπήκαν στο μπάνιο. Και πάλι χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας ήλθε σε συνουσία μαζί της. Αυτό γίνονταν όλο το 2011 έως και το Φθινόπωρο του 2013, οπότε και αποχώρησε από τον όμιλο του Ωρωπού. Αυτό γίνονταν και όταν η καταγγέλλουσα άλλαξε προπονητή. Η τελευταία φορά που έλαβε χώρα γενετήσια πράξη, χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας έλαβε λίγο πριν απολυθεί από τον όμιλο, στο λιμάνι του Ωρωπού. Η καταγγέλλουσα περίμενε τοn φίλο της, την άρπαξε, την πήγε στα αποδυτήρια και χωρίς να πτοείται από τα κλάματα της τότε 14χρονης κοπέλας, ανέβηκε πάνω της και έπραξε ότι έπραττε και τις προηγούμενες φορές».

«Αντιφάσεις»

Ο εισαγγελέας, μίλησε ακόμη για αντιφάσεις στην απολογία του κατηγορούμενου σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει στην ανάκριση, ενώ επισήμανε πως η πρώτη καταγγελία της κοπέλας και των γονιών της στις αστυνομικές αρχές, ενδεχομένως, όπως είπε, να μην προχώρησε γιατί η οικογένεια της μπορεί να φοβήθηκε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που η εξέλιξή της θα είχε στο παιδί. «Εν τέλει η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί άλλο τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, βρήκε τη δύναμη, 14 ετών, να τα πει στους γονείς της. Οι τελευταίοι πήγαν στην αστυνομία χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι για τη ψυχολογία του παιδιού τους» είπε ο εισαγγελέας για να προσθέσει: «Ύστερα από επτά χρόνια και ενώ η καταγγέλλουσα είχε ενηλικιωθεί, βρήκε τη δύναμη με αφορμή τις αποκαλύψεις μιας άλλη αθλήτριας να καταγγείλει στις αρχές τα όσα βίωνε από τα 10 έως τα 14 της. Και η υπόθεση να πάρει τη πορεία που γνωρίζουμε σήμερα».

Κατά τον εισαγγελέα, τα όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα δεν είναι προϊόν της μυθοπλασίας της«Η καταγγέλλουσα δεν υπέπεσε αντιφάσεις, παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δεν γνωρίζει αν ποτέ θα ξεπεράσει», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη συνέχεια στο γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα επί 3,5 χρόνια δεν αντιδρούσε. Όπως είπε, δεν αντιδρούσε της ασκήθηκε σωματική βία στο ξενοδοχείο. «Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας, που την έκανε να νιώθε πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Ο κατηγορούμενος της έλεγε ότι δεν θα την πιστέψει κανείς, ότι είναι χρησιμοποιημένη, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, ότι τους γονείς της, ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».

Τέλος, κατά τον εισαγγελέα η Αμαλία δεν είχε κανένα λόγο να προβεί στην καταγγελία της για να λάβει χορηγίες, καθώς αυτές τις είχε από το 2014.

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μητέρα κλείδωνε γυμνή την κόρη της σε παγωμένο δωμάτιο χωρίς νερό και τροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτροπιασμό προκαλεί μία υπόθεση κακοποίησης ενός 8χρονου κοριτσιού στις Συκιές Θεσσαλονίκη. Η μητέρα της την κλείδωνε γυμνή και χωρίς τροφή και νερό σε ένα παγωμένο δωμάτιο… για τιμωρία.

Η φρίκη που ζούσε η ανήλικη αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016, μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση των Αρχών.

Όταν αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα της οικογένειας, η γιαγιά και τρία από τα εγγόνια της «κάθονταν στο σαλόνι, έναν ζεστό χώρο και έβλεπαν τηλεόραση», ωστόσο η 8χρονη δεν ήταν πουθενά.

Η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό
Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η 32χρονη μητέρα, που δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος της ανήλικης κόρης της και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Σε πρώτο βαθμό τής είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών. Κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση κατέστη και η γιαγιά του κοριτσιού, που έχει φύγει από τη ζωή.

«Η γιαγιά είπε πως η μικρή ήταν έξω για δουλειές με τη μητέρα της, ωστόσο εμείς είπαμε ότι θα περιμένουμε. Αφού πέρασε λίγη ώρα, τελικά ανέφερε πως το παιδί είναι μέσα στο δωμάτιο και κοιμάται και δεν θέλει να το ενοχλήσουμε. Εμείς πήγαμε μετά από υπόδειξη των άλλων παιδιών. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο.

Κα συνέχισε: «Ανοίγοντας την πόρτα, μου ήρθε μια απίστευτη δυσοσμία από ούρα. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό και άδειο από έπιπλα, τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα μέσα στο καταχείμωνο και ακόμα θυμάμαι το κρύο που είχε εκείνη την ημέρα. Το παιδί ήταν κουλουριασμένο και γυμνό κάτω στο πάτωμα. Έπαθα σοκ. Δεν μπορούσε καν να σηκωθεί. Είχε να φάει και να πιει νερό για μέρες».

«Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», τόνισε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι φρικτές στιγμές ζούσαν και τα αδέρφια της μικρής, καθώς συχνά τιμωρούνταν και αυτά από τις δύο γυναίκες.

Περισσότερα

Ελλάδα

Φυσικό αέριο: Πλαφόν στα 160 ευρώ ζητούν η Ελλάδα και 6 ακόμη χώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ιδέα ενός δυναμικού πλαφόν με ευρύτερη σκοπιά προωθούν εκ νέου στις κοινές προτάσεις που κατέθεσαν στην τσεχική προεδρία η Ελλάδα και έξι ακόμη χώρες (Βέλγιο, Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία, Μάλτα και Λιθουανία) με στόχο τη βελτίωση της πρότασης της Επιτροπής σχετικά με την επιβολή ενός διορθωτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου. Τα επτά κράτη συζήτησαν δύο εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο που επιθυμούν να εφαρμοστεί το πλαφόν στο φυσικό αέριο, εξετάζοντας είτε μια σταθερή τιμή ανώτατου ορίου στα 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα είτε το δυναμικό πλαφόν, το οποίο θα έχει μία σταθερή και μία μεταβλητή συνιστώσα, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν τον μέσο όρο τιμών όλων των βασικών benchmarks σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία (HH, NWE, JJK και MED).

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε την επιβολή ενός πλαφόν στις μελλοντικές συναλλαγές του TTF, ύψους 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το οποίο θα ενεργοποιείτο υπό την προϋπόθεση ότι οι τιμές των συναλλαγών αυτών ξεπερνούν το ανώτατο όριο για δύο συνεχόμενες εβδομάδες και μόνο εάν ταυτόχρονα η διαφορά της τρέχουσας τιμής στο TTF και της τρέχουσας τιμής του LNG ξεπερνά τα 58 ευρώ για δέκα ημέρες συναλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή πρότεινε να ρίξει το νούμερο αυτό στα 264 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το δυναμικό πλαφόν θα αποτελείται από ένα σταθερό τμήμα της τιμής και ένα μεταβλητό, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις συνθήκες στη διεθνή αγορά.

Αναλυτικότερα, το δυναμικό πλαφόν, όπως αναφέρεται στην πρόταση των επτά χωρών, θα μπορούσε να αποτελείται από ένα σταθερό τμήμα της τιμής, που θα αντιστοιχεί στο 75% και θα μπορούσε υποθετικά να τεθεί στα 160 ευρώ ανά μεγαβατώρα, και ένα μεταβλητό (25%) το οποίο θα επικαιροποιείται με βάση τον μέσο όρο των δεικτών αναφοράς, οι οποίοι θα έχουν διαφορετική βαρύτητα στον υπολογισμό (10% για το Henry Hub και 30% για τα υπόλοιπα σημεία αναφοράς). Με αυτό τον τρόπο, το ανώτατο όριο θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις συνθήκες στη διεθνή αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις σε αυτήν με προβλέψιμο τρόπο. Παράλληλα, προτείνεται το πλαφόν να εφαρμόζεται όχι μόνο στις μελλοντικές συναλλαγές, αλλά σε όλα τα προϊόντα του TTF και στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ακόμη δύο στοιχεία που εμπεριέχει η πρόταση αφορούν την ενεργοποίηση του μηχανισμού, αλλά και την αναστολή του. Ως προς την ενεργοποίηση, προτείνεται να μην υπάρχει συγκεκριμένο έναυσμα, αλλά ο μηχανισμός να εφαρμοστεί αυτόματα με βάση την πολιτική απόφαση έγκρισής του από την 1η Ιανουαρίου 2023, σε συνδυασμό με σαφείς όρους αναστολής σε περίπτωση ανάγκης. Η αναστολή του μηχανισμού θα διέπεται από μια προσέγγιση «φωτεινού σηματοδότη» με βάση ενδείξεις για την κατάσταση της ασφάλειας εφοδιασμού και της μείωσης της κατανάλωσης. Οπως σχολιάζουν οι επτά χώρες, ο μηχανισμός έγκαιρης αναστολής που προτείνεται στον αρχικό κανονισμό αφήνει υπερβολικά διακριτική ευχέρεια στην Επιτροπή να αποφασίσει κατά βούληση πότε επιθυμεί να απομακρύνει το μέτρο. Τέλος, αναφέρουν ότι θα πρέπει να θεσπιστούν ειδικές διατάξεις για τον περιορισμό των αγοραστών φυσικού αερίου που δεν είναι ευάλωτοι στις υψηλές τιμές.

Οι υπόλοιπες οκτώ χώρες, που υποστηρίζουν την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο και σχηματίζουν το μπλοκ των «15», φέρεται να έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις με μικρές αποκλείσεις ως προς τις λεπτομέρειες, με μόνη εξαίρεση τη Γαλλία, η οποία δεν έχει λάβει ακόμη ξεκάθαρη θέση. Στόχος παραμένει, ωστόσο, να δοθεί λύση στο ζήτημα του πλαφόν μέχρι και τη 13η Δεκεμβρίου, στην προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερα

Ελλάδα

Έκλεψαν 9.000 ευρώ από λογαριασμό ενορίας στην Κρήτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο Κρήτης «άδειασαν» επιτήδειοι του διαδικτύου κατορθώνοντας να αποσπάσουν το ποσό ύψους 9.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό προορίζονταν για τα συσσίτια που καθημερινά παρέχει η Εκκλησία σε άπορους και ανήμπορους ανθρώπου.

Οι άγνωστοι δράστες προφασίστηκαν ότι ήθελαν να κάνουν δωρεά στην ενορία.

Πρόκειται για απάτη που προκαλεί αποτροπιασμό, καθώς η Ενορία της Αγίας Τριάδας, με το κοινωνικό έργο της, αποτελεί στήριγμα και αποκούμπι για τους ευάλωτους εδώ και πολλά χρόνια.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα