Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Ελλάδα

«Κόλαφος» ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος, χειραγώγησε την Αμαλία και τη βίαζε από 11 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Για βιασμό της Αμαλίας από τα 11 της χρόνια, όταν ακόμη ήταν μαθήτρια πέμπτης Δημοτικού και την προπονούσε στην ιστιοπλοΐα, έκανε λόγο σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αγορεύοντας στη δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας ενώ ήταν ανήλικη.

Με μια πρόταση «καταπέλτη» για την ενοχή του 39χρονου σήμερα προπονητή, ο εισαγγελέας μίλησε για χειραγώγηση της ανήλικης από τον κατηγορούμενο και για απειλές που τις εκτόξευε και οι οποίες είχαν δημιουργήσει στην κοπέλα συναισθήματα άγχουςφόβου και ντροπής. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ανήλικης, της κατάχρησης σε ασέλγεια αλλά την απαλλαγή του από τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, επειδή το αδίκημα αυτό απορροφάται, όπως είπε, από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια. Οι γονείς της νεαρής κοπέλας, όσο και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα, ακούγοντας τον εισαγγελέα, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ξεκινώντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Η καταγγέλλουσα είναι κάτοικος Ωρωπού. Το 2009 ήταν 10 ετών και τελείωνε την Τετάρτη δημοτικού. Το ίδιο έτος προσελήφθη από το ναυτικό όμιλος Ωρωπού ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέλαβε την προπόνηση στην ιστιοπλοΐα πολλών παιδιών. Περνούσε πολλές ώρες μαζί τους ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και φροντίδα τους. Όλα τα παιδιά τον έβλεπαν σαν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, τον είχαν σαν προστάτη τους. Αθλήτριά του ήταν και η καταγγέλλουσα. Τον Σεπτέμβριο του 2009 η καταγγέλλουσα πήγαινε στην 5η Δημοτικού. Ήταν λίγο άπειρη, είχε παραπανίσια κιλά και είναι τότε ένα παιδί μαζεμένο και συνεσταλμένο. Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» έθεσε σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο, καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένειά της. Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»».

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβόητο ταξίδι στο Γαλαξίδι, εκεί όπου κατά την κατηγορία, ο 39χρονος βίασε πρώτη φορά την ανήλικη αθλήτρια του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ η ομάδα βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι, προτελευταία ημέρα των αγώνων, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα, την τράβηξε και της έδωσε φιλί στο στόμα, προκειμένου να ικανοποιήσει έτσι γενετήσια επιθυμία του. Η Αμαλία ήταν τότε πέμπτη Δημοτικού, 11 ετών. Η κοπέλα ένιωσε συναίσθημα άγχους. Το ίδιο βράδυ εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την Αμαλία να ανοίξει το στόμα της και να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της. Η κοπέλα αντιστάθηκε και άρχισε να κουνιέται προς τα κάτω. Ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός. Μετά την επιστροφή από το Γαλαξίδι δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Συνέχισε να συναναστρέφεται την Αμαλία και την οικογένειά της. Από τότε μέχρι και το 2011 έλαβαν χώρα γενετήσιες πράξεις, θωπείες (…). Και όλα αυτά ενώ αντιλαμβάνονταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του καθώς γνώριζε την ηλικία της κοπέλας, και είχε σχέσεις με τους γονείς της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια, όταν οι άλλοι αθλητές έπεφταν στη θάλασσα».

«Την βίασε»

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο δεύτερο ταξίδι της ομάδας στο Γαλαξίδι το 2011, όπου βρίσκονταν και ο πατέρας της κοπέλας μαζί της. Ο εισαγγελέας ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμη περισσότερο το σχέδιο του μπήκε στο δωμάτιο της Αμαλίας, με την βία, την κατέβασε κάτω και την πήγε στο αυτοκίνητό του. Ανέβηκε πάνω της, κατέβασε τα ρούχα της, και το παντελόνι του και χωρίς τη συναίνεση της ήρθε μαζί της σε συνουσία. Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη επαφή. Την ίδια χρονική περίοδο στο ίδιο ξενοδοχείο παρουσία του πατέρα, έλαβε χώρα και δεύτερο περιστατικό. Ενώ ο πατέρας κοιμόταν στο δωμάτιο, πήρε την κοπέλα, χωρίς τη θέληση της, και μπήκαν στο μπάνιο. Και πάλι χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας ήλθε σε συνουσία μαζί της. Αυτό γίνονταν όλο το 2011 έως και το Φθινόπωρο του 2013, οπότε και αποχώρησε από τον όμιλο του Ωρωπού. Αυτό γίνονταν και όταν η καταγγέλλουσα άλλαξε προπονητή. Η τελευταία φορά που έλαβε χώρα γενετήσια πράξη, χωρίς τη συναίνεση της καταγγέλλουσας έλαβε λίγο πριν απολυθεί από τον όμιλο, στο λιμάνι του Ωρωπού. Η καταγγέλλουσα περίμενε τοn φίλο της, την άρπαξε, την πήγε στα αποδυτήρια και χωρίς να πτοείται από τα κλάματα της τότε 14χρονης κοπέλας, ανέβηκε πάνω της και έπραξε ότι έπραττε και τις προηγούμενες φορές».

«Αντιφάσεις»

Ο εισαγγελέας, μίλησε ακόμη για αντιφάσεις στην απολογία του κατηγορούμενου σε σχέση με τα όσα είχε αναφέρει στην ανάκριση, ενώ επισήμανε πως η πρώτη καταγγελία της κοπέλας και των γονιών της στις αστυνομικές αρχές, ενδεχομένως, όπως είπε, να μην προχώρησε γιατί η οικογένεια της μπορεί να φοβήθηκε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που η εξέλιξή της θα είχε στο παιδί. «Εν τέλει η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί άλλο τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, βρήκε τη δύναμη, 14 ετών, να τα πει στους γονείς της. Οι τελευταίοι πήγαν στην αστυνομία χωρίς όμως να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι για τη ψυχολογία του παιδιού τους» είπε ο εισαγγελέας για να προσθέσει: «Ύστερα από επτά χρόνια και ενώ η καταγγέλλουσα είχε ενηλικιωθεί, βρήκε τη δύναμη με αφορμή τις αποκαλύψεις μιας άλλη αθλήτριας να καταγγείλει στις αρχές τα όσα βίωνε από τα 10 έως τα 14 της. Και η υπόθεση να πάρει τη πορεία που γνωρίζουμε σήμερα».

Κατά τον εισαγγελέα, τα όσα κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα δεν είναι προϊόν της μυθοπλασίας της«Η καταγγέλλουσα δεν υπέπεσε αντιφάσεις, παρέθεσε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δεν γνωρίζει αν ποτέ θα ξεπεράσει», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στη συνέχεια στο γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα επί 3,5 χρόνια δεν αντιδρούσε. Όπως είπε, δεν αντιδρούσε της ασκήθηκε σωματική βία στο ξενοδοχείο. «Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας, που την έκανε να νιώθε πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Ο κατηγορούμενος της έλεγε ότι δεν θα την πιστέψει κανείς, ότι είναι χρησιμοποιημένη, την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει, ότι τους γονείς της, ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».

Τέλος, κατά τον εισαγγελέα η Αμαλία δεν είχε κανένα λόγο να προβεί στην καταγγελία της για να λάβει χορηγίες, καθώς αυτές τις είχε από το 2014.

Ελλάδα

Αύριο Τρίτη η κηδεία του Διονύση Σιμόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Διονυσίου Σιμόπουλου θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, Παπάγου στις 11 π.μ. την Τρίτη 09/08/2022. Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί αντί στεφάνων να κάνει μια δωρεά στο ίδρυμα “Φλόγα” – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Περισσότερα

Ελλάδα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Περισσότερα

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε τη δήλωση για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δήλωση για την υπόθεση παρακολούθησης των συνομιλών του Νίκου Ανδρουλάκη την περίοδο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προχώρησε στις 14:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος.

Δείτε τη δήλωση του πρωθυπουργού:

 

Στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές. Γι’ αυτό και θέλω να σας μιλήσω ανοιχτά για τις πρόσφατες εξελίξεις. Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, και ενόσω ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε προβεί σε νόμιμη επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση. Διήρκεσε τρεις μήνες και διεκόπη αυτόματα, όπως προβλεπόταν από τον νόμο, λίγες μέρες αφότου εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Παρότι όλα έγιναν νόμιμα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήταν τυπικά επαρκής, όμως πολιτικά μη αποδεκτή. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, προκαλώντας ρωγμές στην εμπιστοσύνη των πολιτών στις Υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας. Γιατί αν και αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ο χειρισμός της υπήρξε ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ. Ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Και επειδή η λέξη ευθύνη προέρχεται από το επίθετο ευθύς, επαναλαμβάνω ευθέως: αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ! Η υπόθεση ανέδειξε, ωστόσο, την έλλειψη πρόσθετων «φίλτρων» στη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών. Γιατί η παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου ασφαλώς και προυποθέτει εγγυήσεις πέραν από την κρίση ακόμη και ενός έμπειρου και ικανού δικαστικού λειτουργού. Από την άλλη πλευρά, όμως, θέλω να είμαι επίσης σαφής: η προσφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σημαντική. Αποτυπώνεται εμφατικά στην ετοιμότητα της Ελλάδος να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως αυτές στον Έβρο ή στο Αιγαίο. Στη διαρκή διπλωματική και αμυντική μας θωράκιση. Αλλά και στην καθημερινή μάχη της κοινωνίας με την τρομοκρατία και το έγκλημα. Ένα ολίσθημα, συνεπώς, δεν μπορεί να σκιάσει ένα έργο με μετρήσιμο εθνικό όφελος. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμες είναι οι αξιόπιστες πληροφορίες στον σύνθετο κόσμο στον οποίο ζούμε. Η υπηρεσία αυτή είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια και την προστασία της πατρίδας από γεωπολιτικές κινήσεις, αλλά και από ασύμμετρες και υβριδικές απειλές. Γι’ αυτό και στις περισσότερες ευρωπαϊκές Δημοκρατίες ανάλογες δομές υπάγονται στον αρχηγό της κυβέρνησης ή του κράτους, καθώς το εύρος του αντικειμένου τους ξεπερνά τα όρια του ενός Υπουργείου. Όσο πολύτιμη όμως και αν ήταν η συνεισφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας, άλλο τόσο γίνεται καθαρό ότι απαιτείται όχι μόνο η βελτίωση της επιχειρησιακής της επάρκειας, αλλά και η συνολική επαναξιολόγηση του πλαισίου ελέγχου και εποπτείας της. Ο νέος Διοικητής είναι ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες διπλωμάτες και διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συμφώνησε αμέσως στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία προφανώς και θα λειτουργήσει υπό συνθήκες που η φύση του αντικειμένου που θα ερευνήσει επιβάλλει. Γιατί μία τέτοια υπεύθυνη διαδικασία δεν μπορεί, δεν πρέπει να μετατραπεί σε κατασκοπευτικό σήριαλ προς κομματική κατανάλωση. Ούτε, πολύ περισσότερο, να αποτελέσει αιτία υποβάθμισης της εθνικής συμβολής της ΕΥΠ και υπονόμευσης πτυχών της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει η αλήθεια να αναδειχθεί στις διαστάσεις που πραγματικά έχει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διαχρονικές παθογένειες της υπηρεσίας πληροφοριών. Προσωπικά θα είμαι ανοιχτός σε κάθε δημιουργική ιδέα που ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό και θα ενισχύει τους μηχανισμούς λογοδοσίας μιας τόσο κρίσιμης υπηρεσίας για την ασφάλεια της χώρας. Πρόθυμα, λοιπόν, θα συζητήσω προτάσεις που θα ενισχύουν τη διαφάνεια στη δράση των μυστικών μας υπηρεσιών χωρίς, προφανώς, να εμποδίζουν την αποστολή τους. Ξεκινώντας, σίγουρα, από τις αυστηρότερες δικλίδες σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις. Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει αμέσως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, καταθέτω σήμερα 4 πεδία αλλαγών που θα προτείνει η κυβέρνηση: 1ον. Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 2ον. Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ. 3ον. Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα. 4ον. Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη. Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Είμαστε όμως μια Δημοκρατική πολιτεία. Και έχουμε ιερή υποχρέωση να ισορροπούμε ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και στην προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών. Εδώ και τρία χρόνια, άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι διδασκόμαστε από τις αστοχίες μας για να γινόμαστε καλύτεροι. Εγώ, προσωπικά, δεν κρύφτηκα ποτέ μπροστά σε δυσκολίες ή ευθύνες. Σε μία συχνά μοναχική αλλά σταθερή μάχη αυτοκριτικής και προσπάθειας διαρκούς βελτίωσης. Χάνοντας, ίσως, προς στιγμήν κάποιες μάχες με χρόνιες παθογένειες. Κερδίζοντας, όμως, τον πόλεμο των μεγάλων στοιχημάτων. Και κυρίως, χωρίς να χάνω ποτέ μα ποτέ τον στόχο μιας ισχυρής, Δημοκρατικής, ευρωπαϊκής και εθνικά αυτοδύναμης Ελλάδας. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσω να πορεύομαι, ωστε να χτίσουμε όλοι μαζί ακόμη πιο στέρεους και ανθεκτικούς στο χρόνο Δημοκρατικούς θεσμούς.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα