Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Γνωριμία» με την Πάτρα

Επίσκεψη των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Συμπόσιο Γλυπτικής στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, κι αλλού

Published

on

 

 

Η «γνωριμία» των καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετέχουν στο Διεθνές συμπόσιο Γλυπτικής, με την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, συνεχίστηκε το διήμερο  12 και 13 Ιουνίου (Κυριακή και Δευτέρα).

Την πρωί της Κυριακής οι γλύπτες επισκέφθηκαν τον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα όπου τους υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Οι καλλιτέχνες στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα εκθέματα από την υπεύθυνη των προγραμμάτων κοινού και εκπαιδευτικού προγράμματος του μουσείου κ. Γεωργία Μανωλοπούλου.

Ο κύκλος των επισκέψεων της Κυριακής ολοκληρώθηκε με τους εικαστικούς καλλιτέχνες να γνωρίζουν από κοντά την καστροπολιτεία και την οινοποιία της Achaia Clauss,  στους χώρους και τα κελάρια της οποίας ξεναγήθηκαν.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου οι γλύπτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία και την Αλβανία επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία όπου ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, το Ναό του Διός,, το βωμό της Ήρας απ’ όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και το μουσείο ιστορίας σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων. Τους καλλιτέχνες συνόδευσε εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ρένα Σκαρλάτου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εξ άλλου συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Συμποσίου. Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 17 Ιουνίου (20.00’): Χορωδιακό αντάμωμα στο οποίο συμμετέχουν

χορωδίες και χορωδιακά σύνολα της πόλης.

Σάββατο 18 Ιουνίου (21.30’): Θεατρική παράσταση «Τα Κίτρινα Γάντια» από την

θεατρική ομάδα «Ηθος Ποιεί» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Η Ρένα

Εξώκειλε» πιο γνωστό με τον κινηματογραφικό του τίτλο «Τα Κίτρινα Γάντια»,

υπήρξε διαχρονικά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κι ελκυστικά ως προς το

ανέβασμα τους ελληνικά μπουλβάρ.

Κυριακή 19 Ιουνίου (20.30’): Χορευτική εκδήλωση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο

Ποντίων Απιδεώνα.

Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος (21.30’): Στο πλαίσιο της ενότητας του

Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου θα προβληθεί η ταινία «Λουνάνα, Ένα Γιακ

μες την τάξη». Μία ταινία ύμνο στην αξία της εκπαίδευσης και τον μαχόμενο εκπαιδευτικό, που υπογράφει ο Πάου Τσόνινγκ Ντόρχι από το «μακρινό» Μπουτάν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement