Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέες θεραπείες για την Χ.Α.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πατρινός πνευμονολόγος – φυματιολόγος, Σάκης Παπαλεξάτος (φωτό) συμμετείχε ως ομιλητής στο 10° Πανελλήνιο Συνέδριο του Ιατρικού Κολλεγίου Γενικής Ιατρικής στην Καλαμάτα, με θέμα: «Νεότερες εισπνεόμενες θεραπείες στην Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια», που είναι η κύρια νόσος των καπνιστών.

Στην τοποθέτηση του ο γνωστός Πατρινός γιατρός αναφέρθηκε σε νέα σκευάσματα που κυκλοφορούν τελευταία στη χώρα μας και βοηθούν σημαντικά στην ποιότητα ζωής του ασθενούς με ΧΑΠ, καθώς επίσης και στη δύσπνοια και στην αποφυγή συχνών παροξύνσεων!!!
Tο ένα το σκεύασμα περιέχει δύο βρογχοδιασταλτικά φάρμακα τα οποία βελτιώνουν σημαντικά την δύσπνοια, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και αποφεύγουν τις παροξύνσεις σε αυτούς που έχουν ήπια η μέτρια ΧΑΠ.
Ένα άλλο σκεύασμα που περιέχει τρεις ουσίες, δύο βρογχοδιασταλτικά και μία χαμηλής δόσης κορτιζόνης, χορηγείται σε άτομα με βαριά ΧΑΠ και συχνές παροξύνσεις, ή σε άτομα που έχουν συμπτώματα όπως βήχα και απόχρεμψη και βελτιώνει σημαντικά και σε αυτούς τους ασθενείς την ποιότητα ζωής καθώς και το αίσθημα της δύσπνοιας και σημαντικά τις συχνές παροξύνσεις, που πολλές φορές τους οδηγούν στο νοσοκομείο με εκατοντάδες περιστατικά και στη χώρα μας.
Οι ασθενείς με ΧΑΠ σε αρχικά στάδια, που αντιμετωπίζονται από παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, επιβάλλεται στη συνέχεια να πηγαίνουν σε ειδικό πνευμονολόγο, ο οποίος θα τους συστήσει τις απαραίτητες εξετάσεις και κυρίως θα πραγματοποιήσει την σπιρομέτρηση για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιβάρυνση των ασθενών και την αντιμετώπιση τους.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement