Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης: Επιβάλλεται να έχουμε υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακό και γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο αίτημα της Πάτρας για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου και στη νέα κινητοποίηση, την προσεχή Τετάρτη, για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η Ε.Ε. δεν εγκρίνει το κονδύλι για την πλήρη υπογειοποίηση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε:
«Υποστηρίζεται από το Υπουργείο ότι υπάρχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να ξεπεραστούν.

Ζητούμε να συμπληρωθεί το κονδύλι και να βρεθεί κι άλλος τρόπος χρηματοδότησης, ώστε και στα 2.250 μέτρα που συνδέουν την Κανελλοπούλου με το Ρίο, η νέα σιδηροδρομική γραμμή να υπογειοποιηθεί.

Να γίνει έτσι πραγματικότητα το όνειρο της πόλης. Να έχουμε υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακό και το γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια, μοναδικό στην Ελλάδα, όπου για 10 χιλιόμετρα θα μπορεί κανείς να κινηθεί πεζός ή με ποδήλατο, να κάνει αθλητικές δραστηριότητες, να απολαμβάνει χώρους αναψυχής. Φιλοδοξούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εκεί για το λαό της πόλης μας.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα, έχουμε συγκέντρωση στο Ρίο, στη στάση του προαστιακού, για να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το αίτημά μας το οποίο θέλουμε να υλοποιηθεί.

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, έχουμε την πρόθεση να επισκεφθούμε, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για να του παραδώσουμε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.
Αυτή η ανάπλαση μαζί με τον προαστιακό είναι αναγκαία για την πόλη. Η περιοχή για την οποία συζητούμε περιλαμβάνει την Πανεπιστημιούπολη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την παραθαλάσσια ζώνη και γύρω υπάρχει μια δομημένη αστική περιοχή. Άρα η υλοποίηση αυτού του έργου είναι πολύ σημαντική.
Να μη ξεχνούμε ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο σχεδιάζουμε για την πόλη μας και το οποίο αποτυπώνει το τί θέλουμε να κάνουμε για τα επόμενα 10 χρόνια, προβλέπει ότι ο κεντρικός άξονας ιδιαίτερα για το ποδήλατο θα είναι αυτό το γραμμικό πάρκο που ζητάμε και που θα βελτιώσει πάρα πολύ τη ζωή και τη λειτουργία της Πάτρας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β. Μπεκίρης, Π. Κανελλόπουλος και Γ. Λαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μέρες Αυγούστου του 1965 και ο Βασίλης Μπεκίρης, θυμάται τις διεργασίες που γίνονταν για το νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο πρώην υφυπουργός, εργάζονταν τότε στην Χαρτοποιία Λαδόπουλου και ο ιδιοκτήτης του, πρόβαλλε αντιρρήσεις για την μετακίνηση αυτή, καθώς θεωρούσε σημαντική την απώλεια του κ. Μπεκίρη, λόγω της καλής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει.

Τελικά ο Π. Κανελλόπουλος, επικοινώνησε προσωπικά με τον Γ. Λαδόπουλο για την «αποδέσμευση» του Β. Μπεκίρη, προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποχώρηση, μετά από 6 μήνες, για να βρεθεί και να ενημερωθεί ο αντικαταστάτης του.

(Στη φωτό ο Β. Μπεκίρης με τον Π. Κανελλόπουλο, ενώ αριστερά διακρίνεται ο αείμνηστος Παύλος Μαρινάκης, παππούς του σημερινού γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η «Πoλυφωνική» για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στον Αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με τον διάσημο μουσικό- λυράρη, Ross Daly, την επίσης καταξιωμένη μουσικό στην λύρα, Κέλλυ Θωμά αλλά και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλιοδωρια» της «Πολυφωνικής» , με την διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Ο Ross Daly, γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, αλλάζοντας πολλούς τόπους διαμονής, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά με κλασική μουσική και με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα, με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

Σε νεαρή ηλικία θα αρχίσει ταξίδια σε διάφορες χώρες, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής. Σκοπός του ήταν η αναζήτηση και εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις των τόπων αυτών. Το 1970 και 1972 επισκέφθηκε για μικρά διαστήματα την  Κρήτη  και το 1975 οπότε και αποφάσισε να μείνει στο νησί  όπου διδάχτηκε την κρητική λύρα από έναν σπουδαίο δάσκαλο και δεξιοτέχνη της εποχής, τον Κώστα Μουντάκη, διαγράφοντας έκτοτε μία διεθνή καριέρα στην παραδοσιακή μουσική, με δισκογραφία, συναυλίες, Πανεπιστημιακές διδαχές κ.α..

Η Κέλλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά.  Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξίδευσε με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έχει συνεργαστεί με

καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου, που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

Τα εισιτήρια της συναυλίας [€ 10- γενική είσοδος], θα διατίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της «Πολυφωνικής», Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

To νέο εγχείρημα  για τα ράντζα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα νέο εγχείρημα ώστε να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εφόσον περάσει και ο σκόπελος με τον προσωπικό γιατρό ο οποίος εάν λειτουργήσει σωστά, θα απαλλάξει σε ένα βαθμό τα νοσοκομεία από την αυξημένη κίνηση.

Τα ράντζα, άλλωστε, που αποτελούν πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας, έχουν επανεμφανιστεί πιο έντονα τους τελευταίους μήνες μετά τον περιορισμό των νοσηλειών από την πανδημία.

Ο σχεδιασμός, όπως μαθαίνουμε, θα αφορά αρχικά τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και ακολούθως θα επεκταθεί και στις άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αφορά ευρύτερη αλλαγή ωραρίου λειτουργίας στις εφημερίες, ενίσχυση των ΤΕΠ κ.α.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα