Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το μετέωρο βήμα των (πρόωρων) εκλογών-Πως σχολιάζουν Ι. Φωτήλας και Κ. Μάρκου τα τρία χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην εκλογολογία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε χθες ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν ψάχνει «ξέφωτο» για να προσφύγει στις κάλπες.

Ωστόσο, οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις δεν φαίνεται ότι πείθουν, καθώς άπαντες (μηδέ εξαιρουμένων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της συμπολίτευσης) δείχνουν να κινούνται σε τροχιά εκλογών.
Την ίδια ώρα, σε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εντείνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η Πειραιώς πάει πίσω, καθώς βολιδοσκοπεί πρόσωπα που θα ενδεχομένως θα ήθελαν να δοκιμαστούν στον εκλογικό στίβο.
Σημειώνεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρίσει πρωτακλασάτα κυβερνητικά στελέχη ως υποψηφίους, τροφοδοτώντας με τη σειρά του τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία επιχείρησε να «μαζέψει».
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 FM, «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας για λόγους θεσμικής τάξης και σταθερότητας σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή που διανύουμε», επισημαίνοντας και τα εξής: «Καταλαβαίνω γιατί ανακινιούνται σενάρια εκλογών, αλλά δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές» (άλλο ρεπορτάζ στη σελ. 11).
Πάντως, αν και οι πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις για τη διενέργεια των εκλογών διαδέχονται η μια την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού. Άλλωστε, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι αποκλειστική υπόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως κάθε πρωθυπουργού.

ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ: ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΜΑ
Σε γραπτή δήλωση του για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αχαιός βουλευτής της Ιάσονας Φωτήλας αναφέρει τα εξής:
«Έχουμε αισίως διανύσει τρία χρόνια από την 7η Ιουλίου του 2019, την ημέρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Συμπληρώνονται πλέον τρία παραγωγικά χρόνια αποτελεσματικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κάτω μάλιστα από αναμφίβολα αντίξοες συγκυρίες. Και όμως εμείς παρά τις όποιες δυσκολίες τα καταφέραμε! Αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία το σύνολο των προκλήσεων ενώ παράλληλα θέσαμε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Αφήσαμε το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και εδραιώσαμε τις βάσεις για ένα ευοίωνο και φωτεινό μέλλον για την Ελλάδα μας. Ακριβώς δηλαδή αυτό που της αξίζει!
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε επιτυχώς να αντισταθμίσει όλα τα δεινά με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη μέσα από μια δέσμη μέτρων στήριξης για όλους, από τους συνταξιούχους μέχρι και τους άνεργους. Κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να απορροφήσει όλους τους οικονομικούς κραδασμούς ενισχύοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Γιατί τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και αυτό το απέδειξε η ελληνική κυβέρνηση».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ: ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Κληθείς από τη «Γ» να σχολιάσει την πρωθυπουργική διαβεβαίωση περί εξάντλησης της τετραετίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου μάς παραπέμπει αρχικά σε μια λαϊκή παροιμία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν το μαρτυράς εσύ γιδούλα μου, το μαρτυρά το κέρατο σου».
Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν «ανακοινώνει (ο Μητσοτάκης) κάθε μέρα υποψηφίους, όταν εξαγγέλλει μέτρα, όταν κάνει στη Βουλή μια ομιλία προεκλογικού χαρακτήρα, όλα αυτά είναι εκλογές. Τα μηνύματα που έχει δεν είναι καλά. Τα επιτόκια του δανεισμού ανεβαίνουν και σε λίγο δεν θα μπορεί να δανειστεί για να δίνει επιτόκια. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μπορεί να επικαλεστεί πως έπεσαν στην Ουκρανία μερικές ντουφεκιές παραπάνω και να κάνει τις εκλογές το φθινόπωρο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement