Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έκπτωτος» πέντε μήνες μετά τις εκλογές-Χωρίς πρόεδρο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων 

Published

on

Πέντε μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών με απόφασή του ακύρωσε την εκλογή του δημοτικού συμβούλου Καλαβρύτων, Λεωνίδα Βασιλόπουλου, ο οποίος είχε αναδειχτεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση που είχε καταθέσει πολιτικός αντίπαλος του κ. Βασιλόπουλου, που δεν εξελέγη στις εκλογές, ο οποίος προσέφυγε στο εκλογοδικείο ζητώντας να ακυρωθεί η εκλογή εξαιτίας ασυμβίβαστου. Κι αυτό, γιατί ο κ. Βασιλόπουλος είναι Διευθυντής της Διοικητικής- Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, μία θέση που κατείχε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς να προκύψει θέμα ασυμβίβαστου. Αντίστοιχα, κατά του κ. Βασιλόπουλου ο ίδιος είχε καταθέσει ένσταση και κατά της ανακήρυξής του ως δημοτικού συμβούλου Καλαβρύτων και είχε απορριφθεί.

Πλέον ο κ. Βασιλόπουλος θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή, οπότε μέχρι να αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο χάνει τη θέση του, την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών από την Δ.Ε. Αροανίας, Αριστείδης Γκολφινόπουλος. Την ίδια ώρα αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, ώστε να γίνει εκλογή νέου προέδρου.

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ»

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε σχετικά «ένσταση που είχε κατατεθεί σε βάρος μου από εκλογέα έγινε δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών. Αφορμή, τα καθήκοντα μου ως Διευθυντή της Διοικητικής -Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων. Στο εξής δεν θα έχω την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Καλαβρύτων. Αμέσως, θεωρώντας εσφαλμένη την απόφαση, κατέφυγα στα προβλεπόμενα ένδικα μέσα με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και τελικώς θ’ αποφανθεί επί της ένστασης. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή και με ακλόνητη την βεβαιότητα ότι η ένσταση τελικώς θα καταπέσει, θέλω για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες του Δήμου Καλαβρύτων, τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα εξακολουθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ν’ αγωνίζομαι για τον τόπο μας. Πάντα αγωνιζόμουν για το καλό. Και θα συνεχίσω να το κάνω. Αυτό δεν θ’ αλλάξει με τίποτα».

Γ. ΜΑΡΚΟΥ: «ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣτΕ »

Ο δικηγόρος Πατρών Γιώργος Μάρκου, ο οποίος έχει αναλάβει τις νομικές ενέργειες για λογαριασμό του κ. Βασιλόπουλου δήλωσε στην «Γ» τα εξής: «Με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών ακυρώθηκε η εκλογή του κ. Βασιλόπουλου ως δημοτικού συμβούλου Καλαβρύτων λόγω της ιδιότητός του ως διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων. Θα προσφύγουμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί θεωρούμε ότι η απόφαση είναι κατάφορα εσφαλμένη νομικά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement