Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Power Pass: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε 1,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

Η καταβολή των συνολικά περίπου 280 εκατ. ευρώ για το «power pass» θα γίνει σε δόσεις. Η πλειοψηφία των δικαιούχων πληρώνεται σήμερα  Παρασκευή, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ενώ θα ακολουθήσει νέος γύρος πληρωμών τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης για τους δικαιούχους έχουν αναρτηθεί στη πλατφόρμα του Power Pass. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτήθηκαν ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία πληρώνονται σήμερα Παρασκευή.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως έγινε γνωστό απορρίφθηκαν 422.181 αιτήσεις, κυρίως λόγω χαμηλής επιβάρυνσης από τη ρήτρα (λιγότερο από 30 ευρώ συνολικά μέσα σε μισό χρόνο) ή υψηλού εισοδήματος, καθώς επίσης και αν έκανε άλλο μέλος του νοικοκυριού ίδια αίτηση ή δεν αφορούσε σε δηλωμένη ως κύρια κατοικία

Τα αναδρομικά για τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα δοθούν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement