Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Yukatan Project στο Ρίο: Το καλοκαίρι επέστρεψε και μένει εδώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία μάλλον νομοτελειακή κατάσταση στην ανάγκη και το χαρακτήρα της διασκέδασης στην πόλη, τα τελευταία χρόνια «αναπαύεται» σε επαναλαμβανόμενα στυλ, τουλάχιστον στην ολοκληρωμένη εστίαση, δηλαδή φαγητό, ποτό, ήχος, περιβάλλον: γκριλ, πίτσα, μεζεδάδικα, κρασάκι, ψάθινη καρέκλα, χάρτινο τραπεζομάντιλο ουίσκι κόλα, μπόλικο ντάμπα, ατελείωτο ντούμπα, νεολαϊκές ελληνικούρες στα κόκκινα και στην πιο προγκρέσιβ εκδοχή του ποτού κάτι μόδες τύπου βότκα βύσσινο.

Δεν τα αφορίζουμε. Δεν τα εξορκίζουμε. Είναι μια ερμηνεία του «βγαίνω έξω». Αλλά-σόρι γκάιζ- δεν είναι η αληθινή ή αν θέλετε η πιο κοντινή πραγματική εικόνα του «πέρασα σούπερ» και «άξιζε τα λεφτά του». Γιατί; Επειδή η επανάληψη φέρνει πλήξη. Η πλήξη φέρνει μονοτονία. Η μονοτονία δεν είναι διασκέδαση. Όταν δεν διασκεδάζουμε, τι ακριβώς κάνουμε; Και κυρίως, τι ακριβώς και πόσο το πληρώνουμε; Λοιπόν, βρήκαμε μια εξαίρεση που αντιστρέφει αυτή την επανάληψη. Και τη βρήκαμε στο Yukatan Project https://yukatanproject.com στην παραλιακή του Ρίου, αν όχι το μοναδικό, σίγουρα από τα μετρημένα ποιοτικά cocktail bar restaurant στην περιοχή.

 

Με αφετηρία στην κουζίνα και την μπάρα του, τη λατινική Αμερική, το Yukatan Project έχει διαφορετική ταυτότητα από εκείνη με την οποία θα περίμενες να σου συστηθεί ένα τέτοιο μέρος: Την κομψότητα. Οι εμπνευστές του αλλάζουν τη γεωγραφία της κουζίνας και γενικότερα της γεύσης και του φίλινγκ «μιας βραδιάς για φαγητό-ποτό» με προτάσεις και από μεσογειακά πιάτα και κοκτέιλ που δεν περιορίζονται σε στυλ terra Latina αλλά πετούν σε όλον τον κόσμο προτού προσγειωθούν στο τραπέζι σου. Θα τολμούσαμε να κάνουμε την υπερβολή στην κριτική, προσθέτοντας ότι δεν σερβίρουν απλώς γευστικά πιάτα και cocktail με χαρακτήρα, αλλά έναν «άλλο τρόπο»…

Έναν τρόπο, με ανθρώπινες, καλαίσθητες, μελωδικές -στη σωστή ένταση- μουσικές, τρομερά κομψή διακόσμηση, ατμοσφαιρικό φωτισμό και προσωπικό που ξέρει καλά τη δουλειά που κάνει, το Yukatan Project σε βγάζει από το σπίτι από τις 11:00 το πρωί για καφέ και σου δίνει λόγους να μην επιστρέψεις νωρίς… Βάλε στο κάδρο και την τοποθεσία που συνδυάζει μπάνιο, απολαυστικό φαγητό, ήλιο, ηλιοβασίλεμα, salty mood και κάτι από φάση να παίζεις στο βίντεο κλιπ του “Kokomo” των “The Beach Boys” ή να είσαι κομπάρσος που κάνει τη σιέστα του στο “Fun in Acapulco” με τον Elvis, και έχεις έναν υπέροχο καμβά που θα στολίσει το σαλόνι με τις φωτογραφίες από το καλοκαίρι σου. Να ξαναπάμε τώρα την ερώτηση, πού πάμε, πώς διασκεδάζουμε, τι πληρώνουμε; Α, και τι διαφορετικό είδαμε;..

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement