Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στα Καμίνια γιατί η νέα Πατρών – Πύργου «περνάει» μέσα από το Κοιμητήριο

Published

on

Αναστάτωση επικρατεί στα Καμίνια καθώς βάσει της μελέτης που έχει γίνει, η νέα εθνική οδός Πατρών – Πύργου «περνάει» από τμήμα του Κοιμητηρίου της περιοχής και οι θιγόμενοι κάτοικοι, αλλά και όσοι πληροφορούνται τα τεκταινόμενα, κάνουν λόγο για «επιχείρηση ξηλώματος τάφων και βίαιης εκταφής νεκρών».

Οι οικογένειες των ενταφιασμένων που καλούνται να ξεθάψουν τα προσφιλή τους πρόσωπα, προς το παρόν τουλάχιστον, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν την άρνηση των υπευθύνων για αλλαγή της μελέτης και της χάραξης υπό τη δικαιολογία της αύξησης του κόστους. Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται τόσο προς το Υπουργείο Υποδομών, όσο και προς τη Μητρόπολη Πατρών, ζητώντας την αλλαγή της μελέτης
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι εμπλεκόμενοι φορείς ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει απαλλοτριωθεί από το 2007-2008, χωρίς ωστόσο να έχουν προσκομίσει στο διάλογο, τα στοιχεία της απαλλοτρίωσης, ούτε και συγκεκριμένα σχέδια.
Όπως έγινε γνωστό επίσης, πρόσφατα εκλήθη να συμμετάσχει στις συζητήσεις και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καμινίων, Ιωάννης Πανίτσας, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία κατάγεται από τα Καμίνια και μόλις προχθές ενταφιάσθηκε εκεί και ο πατέρας της. Κατά πληροφορίες, ο κ. Πανίτσας είχε επαφές με εκπρόσωπο του αρμόδιου Υπουργείου και ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για την φερόμενη απαλλοτρίωση του επίμαχου χώρου, καθώς και ακριβές σχέδιο, ενώ ζήτησε και να επισκεφθεί τον χώρο, κάτι που προγραμματίστηκε για την περασμένη Τρίτη, χωρίς όμως τελικά να γίνει.
Σημειώνεται πως στο εν λόγω Κοιμητήριο είναι ενταφιασμένος και ο αείμνηστος εκδότης και δημοσιογράφος, Γιώργος Σπαθαράκης, η σύζυγος του οποίου, Αγγελική Ανυφαντή, έχει παραβρεθεί σε συναντήσεις και επαφές. Η ίδια δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει και «δίνει ραντεβού με τη μπουλντόζα στο χώρο του κοιμητηρίου». «Μας ζητούν να ξανακηδεύσουμε τους νεκρούς μας και μάλιστα με έναν απαράδεκτο τρόπο. Μας απειλούν με Εισαγγελικές Παραγγελίες, ενώ είμαστε οι μόνοι που δεν φταίμε» αναφέρει σε δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, η κ. Ανυφαντή, εκφράζοντας πληθώρα αποριών σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. «Δεν έχω κανένα σκοπό και στόχο να φέρω εμπόδια στο έργο. Όμως απαιτώ πλήρη νομιμότητα, σεβασμό στον ιερό χώρο του Κοιμητηρίου, στους νεκρούς μας και στον πόνο των οικογενειών τους» σημειώνει, απευθύνοντας έκκληση στον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο, να παρέμβει για το ζήτημα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement