Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H Πειραιώς «ακτινογραφεί» το Αίγιο-Οι παραιτήσεις των ‘4’ της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας της ΝΔ, o πιθανός «δάκτυλος» του Δημάρχου

Published

on

Tου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Την άκρη του νήματος σχετικά με τις τελευταίες αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος τα οποία πρόσφατα εξελέγησαν στο Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας της ΝΔ (Γιώργου Γκιώνη, Φώτη Σωτηρόπουλου, Χρήστου Κοσσαρά και Χριστίνας Σακκά) αναζητούν κεντρικά στελέχη στην οδό Πειραιώς όπου πάντως, ήδη, έχει σχηματιστεί μιας σαφής εικόνα σχετικά με τα κίνητρα της κίνησης αυτής των τεσσάρων η οποία επιβάρυνε το ήδη άσχημο κλίμα που επικρατεί στην πόλη αναφορικά με την απώλεια της σχολής Φυσικοθεραπείας.

Όπως είναι γνωστό, από το περασμένο Σάββατο τα στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες προκειμένου να χτυπήσουν ‘καμπανάκι’ στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, με αφορμή το θέμα της Φυσικοθεραπείας και την μετακίνηση της σχολής στην Πάτρα.

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ…
Όπως είναι ήδη γνωστό, στελέχη όπως ο Αντιδήμαρχος Γρ. Τριανταφυλλόπουλος αλλά και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος δήλωσαν ευθέως ότι δεν επιθυμούν να διατηρήσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος του Πανεπιστημίου Πατρών με την οποία επικυρώθηκε ο νέος Ακαδημαϊκός χάρτης του Πανεπιστημίου με την συγχώνευση της Φυσικοθεραπείας με την Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα στελέχη αυτά είναι απλά μέλη του κόμματος και, μέχρι την αποχώρηση των τεσσάρων, το κλίμα παρέμενε διαφορετικό με την αίσθηση ότι η παροτρύνσεις για ‘κομαμτικό αντάρτικο’ από δημοτικούς παράγοντες με τους οποίους συνδιοικεί στο δήμο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, θα άφηναν το κόμμα ανέπαφο.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ;
Το περασμένο Σάββατο το κείμενο της αποχώρησης των ‘4’ έφτασε στον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βασίλη Σταθακάρο ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά τόσο τη ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ όσο και το κόμμα κεντρικά. Η επιστολή αναλύθηκε διεξοδικά όπως και η κατάσταση στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας η οποία, κατά τις τελευταίες εκλογές, αναδείχθηκε σε μια από τι μαζικότερες οργανώσεις του κόμματος στη χώρα!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» στην Πειραιώς έχουν καταλήξει ότι επρόκειτο για μια προδιαγεγραμμένη κίνηση από στελέχη τα οποία λειτουργούν ως ομάδα και σχετίζονται άμεσα με ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο του Δήμου.
ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Μελετώντας πρακτικά τα οποία κρατά η ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας, στην Πειραιώς διαπίστωσαν οι και οι τέσσερις παραιτηθέντες, από τις κομματικές εκλογές και μετά δεν έχουν συχνή παρουσία στις συνεδριάσεις της Τοπικής Οργάνωσης ενώ παράλληλα δεν ακολουθούν και τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος όπως ισχύει για όλες τις οργανώσεις της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ. Η «χαλαρή» παρουσία στο κόμμα φαίνεται ότι ήταν μια προαποφασισμένη αποστασιοποίησή τους, πριν καν προκύψει το πρόβλημα με την επικύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για την Φυσικοθεραπεία.
Από τις τοποθετήσεις μάλιστα και ενός πέμπτου στελέχους φαίνεται να προκύπτει ότι υπάρχει και ενός τύπου καθοδήγηση προκειμένου να δημιουργηθεί ρήγμα στην στήριξη του Χρήστου Γούτου, του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» ο οποίος διαθέτει μεγάλο αριθμό υποστηρικτών στην οργάνωση και διεκδικεί εκ νέου το «χρίσμα» για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023.
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Η Πειραιώς, κεντρικά το κόμμα δηλαδή, ενημέρωσε ήδη ότι οι ‘4’ δεν θα αντικατασταθούν και το κόμμα θα πορευτεί έως τις επόμενες εκλογές (Βουλευτικές) με τα 11 από τα 15 μέλη της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας. Παράλληλα, επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες απώλειες, αναμένεται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πέμπτος από τα μέλη της ομάδας, να κληθεί στα κεντρικά προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ή αλλιώς να δεσμευθεί για την ενότητα και κοινή πορεία.
Το κόμμα θεωρεί ότι ενέργειες ανθρώπων που εξυπηρετούν ώστε να μεταβιβαστεί στη ΝΔ το βάρος της ευθύνης για την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της Φυσικοθεραπείας, εκπορεύονται σαφώς από τον στενό κύκλο συνεργατών του Δημάρχου, γι αυτό και δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement