Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Έφυγε» ο μακροβιότερος πρόεδρος της Κοινότητας Ρωμανού Γεώργιος Παναγόπουλος

Published

on

Θλίψη σκόρπισε στο Ρωμανό ο θάνατος του 94χρονου Γεωργίου Παναγόπουλου, ενός σπουδαίου ανθρώπου, ο οποίος συνόδευσε το όνομά του με την πρόοδο και την προσφορά στον τόπο του.
Υπήρξε από τους μακροβιότερους προέδρους της κοινότητας Ελεκίστρας, αποτελούμενη από τα χωριά: Ρωμανός Ελεκίστρα και Πουρναρόκαστρο.
Ήταν εκλεγμένος πάνω από 15 χρόνια κατά την διάρκεια της εικοσαετίας 1960 – 1980 και άφησε πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο του και θεωρείται από τους αναμορφωτές της κοινότητας καθώς με την υπογραφή του προχώρησε το έργο διάνοιξης δρόμων που ένωσε τα τρία χωριά, προχώρησε σε ασφαλτοστρώσεις, σε διάνοιξη του δικτύου ύδρευσης, σύνδεση με την Αστυνομική Συγκοινωνία, διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων πλατειών, χώρους αναψυχής ενώ επί των ημερών του ιδρύθηκε ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Ρωμανός».
Ο Γεώργιος Παναγόπουλος ήταν αξιαγάπητος και μάλιστα υπήρξε μια σεβαστή προσωπικότητα και στους φορείς της Πάτρας.
Αξίζει ειδικής αναφοράς η στενή φιλία που είχε με τον αείμνηστο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.
Με την σύζυγό του Νικολίτσα απέκτησαν πέντε παιδιά την Αλκυόνη, την Ευανθία, τον Θανάση (είναι μέτοχος στο εργοστάσιο “ΠΡΏΤΟ” καθώς διαθέτει μια μεγάλη αγελαδο-κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή).
Ευτύχησε να αποκτήσει επτά εγγόνια και να φύγει ήρεμα και γαλήνια για το μεγάλο ταξίδι.
Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30το πρωί στην εκκλησία του χωριού και θα είναι όλοι εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement