Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Μείνε απλός και ταπεινός»-Η προτροπή του Μητροπολίτη Πατρών στον Ανδρέα Αποστολόπουλο, που χειροτονήθηκε διάκονος 

Published

on

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε προχθές κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών η χειροτονία του Ανδρέα Αποστολοπούλου σε διάκονος ενώ στις 4 Αυγούστου θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος, για να υπηρετήσει ως ιερεύς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Πέττα Αχαΐας.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την χειροτονία, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονηθέντα και του τόνισε να παραμείνει απλός και ταπεινός, ευπροσήγορος και καταδεκτικός αλλά και γλυκός στους τρόπους ώστε να απαλύνει τις καρδιές των ανθρώπων.

Επαίνεσε το φιλακόλουθο που τον διακρίνει, την βαθειά του πίστη στο Θεό και την αφοσίωσή του στην Αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία.
Εξέφρασε την χαρά του διότι –όπως είπε- εκπληρώνεται του Θεού το θέλημα, ώστε ο απλός και ταπεινός ψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πέττα ο γεωργός και βιοπαλαιστής, ο καλός και τίμιος οικογενειάρχης, με την σύμφωνη γνώμη και απαίτηση όλων των συγχωριανών του, ο τόσο αγαπητός σε όλους Ανδρέας, να εισέρχεται στις τάξεις του ιερού κλήρου.
«Να παραμείνεις απλός και ταπεινός, όπως ήσουν μέχρι τώρα και θα σε βοηθήσει ο Κύριος να επιτύχεις στο άγιο έργο σου», του είπε με συγκίνηση ο Μητροπολίτης, και όλο το εκκλησίασμα φώναξε με όλη τη δύναμη το «άξιος!» και αυθορμήτως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα υπέρ του νέου κληρικού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement