Connect with us

Μαγειρική

Γλυκό γιαούρτι με ψητά κεράσια και καρύδα           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)

15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό

50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας

2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)

200 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 5΄. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτετε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνετε για 10΄. Αφαιρείτε προσωρινά το ταψί από τον φούρνο, ραντίζετε με το αμαρέτο και πασπαλίζετε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για άλλα 5΄. Αφαιρείτε το ταψί και αφήνετε τα κεράσια να κρυώσουν καλά. Σε μπλέντερ προσθέτετε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιείτε σαν να φτιάχνατε χυμό. Μεταφέρετε τον χυμό σε μικρό σκεύος και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνετε μία βράση. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τις μαλακές ζελατίνες που έχετε στύψει καλά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Σε μεγάλο μπολ προσθέτετε το γιαούρτι και το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες. Προσθέτετε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιείτε πάρα πολύ καλά. Προσθέτετε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement