Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Επιστροφή με ασήμι-Η Εθνική Πόλο Νεανίδων U18 αποθεώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ελλάδα πάλεψε με την ψυχή της απέναντι στις ΗΠΑ στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων U18 στο Βελιγράδι, αλλά γνώρισε την ήττα με 10-8, ομάδα που είχε νικήσει στη φάση των ομίλων 15-14.

Με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο οι παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη έκαναν μια καλή εμφάνιση στην άμυνα, ωστόσο στην επίθεση δυσκολευόντουσαν σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, κάτι που μοιραία οδήγησε στην ήττα.

Με την Εθνική μας ομάδα αγωνίστηκαν τρεις Πατρινές πολίστριες, με μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία. Ο λόγος για την Ντένια Κουρέτα της ΝΕΠ, κόρη του Μιχάλη Κουρέτα, πολίστα του ΝΟΠ και πρώην διεθνή διαιτητή που πέτυχε 10 γκολ, την Αριάδνη Καραμπέτσου του Εθνικού (1 γκολ), κόρη του πρώην διεθνή τερματοφύλακα του ΝΟΠ, Φίλιππα Καραμπέτσου και την Ευφροσύνη Τσιμάρα της ΝΕΠ (3 γκολ), κόρη του πρώην πολίστα του ΝΟΠ και του Θριάμβου, Χάρη Τσιμάρα και της διεθνούς πολίστριας της ΝΕΠ Σοφίας Μανέτα που είχε ακολουθήσει την αποστολή στο Βελιγράδι, όπως και ο Πατρινός διεθνής διαιτητής Μιχάλης Κουρέτας και ο Φίλιππος Καραμπέτσος.

Χθες στο Αεροδρόμιο βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΠ Χρήστος Μανέτας που τους συνεχάρη.

H «Γνώμη» συνομίλησε με τις τρεις Πατρινές ασημένιες πρωταθλήτριες.

Ντένια Κουρέτα: «Αισθανόμαστε περήφανες και συγκινημένες»

 

Τρίτο μετάλλιο για τη νεαρή πολίστρια της ΝΕΠ Ντένια Κουρέτα που είχε κατακτήσει επίσης πριν λίγες μέρες ασημένιο μετάλλιο στο Τελ Αβίβ με τις νέες γυναίκες. Πέρσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό. Διακρίνεται για το δυναμικό της παιχνίδι και είναι αξιοσημείωτο ότι στο πρώτο οκτάλεπτο στον προχθεσινό τελικό είχε βρει δίχτυα δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση.

Μιλώντας στη «Γ» τόνισε: «Επιστρέψαμε στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος, σίγουρα θέλαμε παρά πολύ να κατακτήσουμε το χρυσό ωστόσο αυτό δεν μας αποτρέπει από το να είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτή μας την επιτυχία. Όλοι οι κόποι, όλες οι θυσίες και όλη η προσπάθεια όλης της ομάδας έβγαλε καρπούς, αισθανόμαστε όλες πολύ υπερήφανες και συγκινημένες που καταφέραμε να ανεβάσουμε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα στο υψηλότερο σημείο του κόσμου».

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΜΑΡΑ: «Φεύγουμε δυνατότερες από τη διοργάνωση»

Η Ευφροσύνη Τσιμάρα, κόρη του παλιού αθλητή του ΝΟΠ Χάρη Τσιμάρα και της πρώην διεθνούς πολίστριας Σοφίας Μανέτα, διεθνής από το 2019 που είχαν κατακτήσει το Χάλκινο στο Κίρισι της Ρωσίας. Ακολούθησαν αργυρό και χάλκινο το 2021 και το χάλκινο στις νέες γυναίκες πριν λίγες μέρες και το ασημένιο στο Βελιγράδι. Η Πατρινή διεθνής αθλήτρια πλέον σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέφει στην Πάτρα και στην ομάδα της ΝΕΠ μιας και έχει εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στις δηλώσεις της στη «Γ» τόνισε: «Είναι η δεύτερη φορά που αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση του κυπέλλου -πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα- δεύτερη φορά που φτάνουμε τόσο κοντά στην «πηγή» και δεν καταφέρνουμε να πιούμε νερό. Είμαστε υπερήφανες όμως για την επιτυχία μας, γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα, παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ηττηθήκαμε σαν ομάδα. Φεύγουμε από αυτή την διοργάνωση γεμάτες, δυνατότερες από ποτέ και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά, στοχεύοντας πάντα στο ψηλότερο σκαλοπάτι».

ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ

«Ιδανικό ντεμπούτο»

Η πιο μικρή της παρέας, η Αριάδνη Καραμπέτσου κόρη του παλιού διεθνούς τερματοφύλακα του ΝΟΠ Φίλιππα Καραμπέτσου και της πρώην πολίστριας του Εθνικού Πειραιά Άννας Χατζηγεωργάκη έκανε φέτος ιδανικό ντεμπούτο στην Εθνική Νεανίδων U18 όντας η μικρότερη αθλήτρια (γεν. 2006). Είναι στέλεχος των ηλικιακών ομάδων του Εθνικού και φέτος είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κ17.

Στο περσινό ντεμπούτο με την Εθνική κορασίδων είχαν πάρει την 4η θέση, ενώ σε λίγες μέρες στη Λάρισα 21-28 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κορασίδων.

Η ίδια τονίζει: «Παλέψαμε όλες πολύ σκληρά και η ανταμοιβή μας ήταν το ασημένιο μετάλλιο. Για μένα ήταν πιστεύω μια ξεχωριστή εμπειρία μιας και είναι το εφαλτήριο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες αρκεί να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Το κλίμα στην ομάδα ήταν ιδανικό».

Αποθέωση στο Αεροδρόμιο

Με τα ασημένια παγκόσμια μετάλλια στο στήθος και περισσή περηφάνια επέστρεψαν χθες το μεσημέρι από το Βελιγράδι τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, καμαρώνοντας για τη νέα μεγάλη διάκριση των υποδομών του αθλήματος. Από πλευράς ΚΟΕ την αποστολή υποδέχθηκαν το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη έφορος πόλο Γυναικών Εύη Μωραϊτίδου, ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών Δημήτρης Κύρκος, η ομοσπονδιακή προπονήτρια των Γυναικών Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος.

Οι 13 ασημένιες πολίστριες: Δέσποινα Ανδρεάδη, Δέσποινα Καλογεροπούλου, Μαρία Καραγιάννη, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Διονυσία Κουρέτα, Βασιλική Λασκαρίδου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Ευφροσύνη Τσιμάρα, Νεφέλη Χαλδαίου.

Μαζί τους η ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, η συνεργάτης Κατερίνα Οικονομοπούλου, ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου, η διεθνής διαιτητής Ναταλία Μαρκοπούλου και ο αρχηγός αποστολής, μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Γιώργος Κανελλόπουλος.

*Από την σημερινή έντυπη έκδοση της “Γ”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement