Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα ακόμη βήμα για το αστυνομικό μέγαρο-Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για το νέο οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του ΚΕΤχ

Published

on

Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ έγινε με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας εγκρίνεται η πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤχ Πατρών.

Επί της ουσίας, πρόκειται για πολεοδομική ρύθμιση που προβλέπει την επέκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Πατρών με τη δημιουργία νέου Οικοδομικού Τετραγώνου (στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο), έγκριση των οδών που επίσης θα κατασκευαστούν ή θα διανοιχθούν και καθορισμό ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών. Σύμφωνα με την απόφαση, στο «πρόσωπο» των οικοδομημένων ή μη, που βρίσκονται στον οικοδομήσιμο χώρο, επιβάλλονται προκήπια πλάτους οκτώ (8) και πέντε (5) μέτρων. Επίσης, βάσει της απόφασης στον οικοδομήσιμο χώρο, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται στα 1,20, το ποσοστό κάλυψης στο 40% του οικοπέδου και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων στα 18 μέτρα.
Το σχετικό ΦΕΚ, με ημερομηνία 25 Αγούστου, ανήρτησε στα social media o υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα βήμα» ενώ και ο ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαίας, Γιώργος Μπαλάσης, σχολίασε ως εξής: «Πολλοί δεν ήθελαν. Χθες βγήκε η “άδεια οικοδομής”. Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Οι πολυετείς και επίμονες προσπάθειές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για την ανέγερση σύγχρονων Αστυνομικών κτιριακών υποδομών στην πόλη μας, έφτασε η ώρα να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Χθές εγκρίθηκε η πολεοδόμηση του τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ για την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Θυμίζουμε ότι στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση μέσω Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, στην παραχωρημένη πλέον για 50 χρόνια έκταση του ΚΕΤΧ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακομίσουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μεταγωγών από το κέντρο της πόλης – επί της οδού Ιωάννου Βλάχου- , του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος που συστεγάζονται σε ακίνητο στην περιοχή της Ανθούπολης. Θα κατασκευαστεί σκοπευτήριο, η ύπαρξη του οποίου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διαρκούς εκπαίδευσης των ενστόλων και παιδικός σταθμός. Υπό επεξεργασία φέρεται πως είναι η πρόταση της μετακίνησης του μηχανοκίνητου στόλου της Αστυνομίας, από το παρκινγκ της οδού Αμερικής για λόγους ασφαλείας. Η κατασκευή του σύγχρονου κτιρίου θα συνοδευτεί και από την οικιστική ανάπλαση της περιοχής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement