Connect with us

Πολιτισμός

Η εξαιρετική και αγαπημένη ηθοποιός, Μαρία Τζομπανάκη έρχεται στην Πάτρα ως «Μάνα» στον «Ματωμένο Γάμο» και μιλά στη «Γ»

Published

on

Μία δυναμική γυναίκα με κρητικιά καρδιά και ψυχή, που εδώ και χρόνια υπηρετεί την τέχνη με σεμνότητα και αφοσίωση, η αγαπημένη ηθοποιός, Μαρία Τζομπανάκη έρχεται στην Πάτρα ως «Μάνα» στον «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα και μιλά στη «Γ» για το ρόλο που πρέπει να έχει η σύγχρονη μητέρα αλλά και για το δημοφιλές σίριαλ «Σασμός» που θα συνεχιστεί για δεύτερη σεζόν, στο οποίο και την απολαμβάνουμε ως «Καλλιόπη».

ΕΡ.: Συμμετέχετε σ’ ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας, στο έργο του Λόρκα «Ματωμένος γάμος». Ποια είναι τα μηνύματα που εκπέμπει σήμερα το έργο;

Πάντα η μητρική αγάπη, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα πάθη που οδηγούν σε καταστροφικές επιλογές, η χαρά και ο πόνος, η ελπίδα για μια καλύτερη ευκαιρία στην ευτυχία, είναι ο κορμός του δέντρου της ζωής των ανθρώπων… Αυτό θα δονήσει την καρδιά των θεατών που θα παρακολουθήσουν ένα από τα ωραιότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

ΕΡ.: Πώς είναι η συνεργασία με τους άλλους συντελεστές και κυρίως με τον σκηνοθέτη, Νικορέστη Χανιωτάκη με τον οποίο συνεργάζεστε για πρώτη φορά;

Είναι καλλιεργημένοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες με πολιτισμική ενσυναίσθηση και εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον! Τιμή και χαρά μου η συνεργασία μας! Ο Νικορέστης πολύ νέος, πολύ ταλαντούχος, πολύ σίγουρος για το τι θέλει! Και το έχει!

ΕΡ.: Στην παράσταση σας απολαμβάνουμε σ’ έναν πολύ δυνατό ρόλο όπως αυτόν της Καλλιόπης στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός». Μία δυνατή μάνα που έχει ζήσει τον πόνο. Ήταν τυχαίο;

Τύχη καλή για μένα σίγουρα! Γιατί η μάνα στο «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα είναι κορυφαίος ρόλος για μια ηθοποιό. Και η Καλλιόπη είναι μια μάνα Κρητικιά, μια γυναίκα της παράδοσης του τόπου που λατρεύω και με γαλούχησε: της Κρήτης μου!
Και οι δύο γυναίκες έχουν βιώσει την απώλεια του άντρα τους. Η μάνα του Λόρκα βιώνει και τον ακραίο πόνο της απώλειας των παιδιών της.
Γενικά η μητρότητα είναι για μένα κορυφαίο συναίσθημα. Το βίωσα ως κόρη πρώτα μιας απίστευτα δοτικής μάνας και έπειτα σαν μάνα του γιου μου. Θεωρώ πως με τίμησε η ζωή που έγινα μητέρα, και σαν ηθοποιός επίσης θεωρώ εαυτόν ευνοημένο που υποδύομαι αυτές τις συγκεκριμένες και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους μάνες.

ΕΡ.: Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της μητέρας σήμερα που αφενός οι υποχρεώσεις των γυναικών είναι αυξημένες κι αφετέρου τα ερεθίσματα για τα παιδιά πολλά περισσότερα;

Με υπομονή να εμπιστευτούν τα παιδιά τους. Να είναι δίπλα τους ουσιαστικά, με ακοίμητο ενδιαφέρον για τις ανησυχίες και τα ερωτήματά τους. Μην τα αφήνουν στο έλεος του internet… είναι επικίνδυνος “παιδαγωγός”. Να διαλέγουν να τα διδάσκουν με τις πράξεις τους, παρά με λόγια, την αγάπη και τον σεβασμό. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν είναι πως κάποτε αυτά τα πλάσματα θα ενηλικιωθούν και θα τους επιστρέψουν ό,τι θα έχουν λάβει… Η καριέρα χωράει στη ζωή μας, αν είμαστε ουσιαστικά παρούσες στην ανατροφή των παιδιών μας.

ΕΡ.: Έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για τον «Σασμό» της σειράς που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Τι θα περιμένουμε φέτος; Θα έχουμε νέες ανατροπές;

Ω! Δεν έχετε ιδέα τι θα γίνει και πάλι στον «Σασμό»! Και δεν θα σας πω…

ΕΡ.: Πώς αισθάνεστε που θα παίξετε μπροστά στο κοινό της Πάτρας;

Έχω φίλους αγαπημένους εκεί! Και ανυπομονώ!

Ροή ειδήσεων

Advertisement