Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας χρόνος χωρίς τη Λιολιώ της προσφοράς-Μεθαύριο το μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών

Published

on

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα, η οποία υπήρξε η “ψυχή” του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής». Ο σύζυγός Γιώργος Κολυπέρας, τα δύο της παιδιά Nικόλαος και Δημήτρης, συγγενείς, φίλοι, μέλη της «δεύτερης οικογένειάς της» του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και γνωστοί θα τιμήσουν τη μνήμη της, μεθαύριο στις 9.30 το πρωί, από τον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Η νυν Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Αγγελική Στεφανάκη σε ανάρτησή της έγραψε: «Ένας χρόνος χωρίς Εκείνη… Πέρασε ένας χρόνος… δεν θα γράψω «κιόλας», γιατί δεν πέρασε ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα…. Την Κυριακή, 11 Σεπτέμβριου, όλοι όσοι την αγαπήσαμε, θα προσευχηθούμε στην μνήμη της στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ήταν 22 Σεπτεμβρίου του 2021 όταν άφησε την τελευταία της πνοή, ε ηλικία 68 ετών, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό, η μεγάλη μαχήτρια και δυναμική γυναίκα που είχε κατορθώσει να νικήσει τρεις φορές τον καρκίνο, αλλά ηττήθηκε από τον ύπουλο ιό που τα τελευταία τρία χρόνια θέρισε αμέτρητες ζωές σε όλο τον κόσμο.

Η Λιολιώ Κολυπέρα άφησε πίσω της ανεξίτηλο το αποτύπωμά της, η διαδρομή της, η προσφορά και το έργο της αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Πρωτοστάτησε το 2001 για την ίδρυση του Άλματος Ζωής στην Αχαΐα και κατόρθωσε με το δυναμισμό και τη μαχητικότητά της να αγκαλιάσει τις γυναίκες που νοσούν και να τους δώσει δύναμη για να παλέψουν και να το νικήσουν. Ήταν η συνοδοιπόρος και η συμπαραστάτης των γυναικών που πάλευαν όλα αυτά τα χρόνια με το… θεριό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement