Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πολιτισμός

Πέθανε η ηθοποιός Μάρσα Χαντ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Μάρσα Χαντ, ηθοποιός από τη λεγόμενη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 και του 1940, που δούλεψε με σπουδαίους καλλιτέχνες και έχτισε μια μεγάλη καριέρα που διαταράχθηκε για ένα διάστημα από τη “μαύρη λίστα” της εποχής Μακάρθι, πέθανε σε ηλικία 104 ετών.

Η Χαντ, η οποία εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι της στο Σέρμαν Όουκς της Καλιφόρνια, δήλωσε ο Ρότζερ Μέμος, συγγραφέας-σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ του 2015 «Marsha Hunt’s Sweet Adversity».

Γεννημένη στο Σικάγο, έφτασε στο Χόλιγουντ το 1935 και τα επόμενα 15 χρόνια εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες όπως: «Γεννημένος στη Δύση», «Περηφάνεια και προκατάληψη» (1940), «Η Ανθρώπινη Κωμωδία», «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του». Η Μάρσα Χαντ είναι από τους τελευταίους εν ζωή ηθοποιούς της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Ήταν πολύ κάτω από τα 40 όταν η MGM την ονόμασε «Η νεότερη ηθοποιός του Χόλιγουντ». Και στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ήταν μεγάλη πλέον σταρ για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.

Στις 8 Φεβρουαρίου 1960 έλαβε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, ενώ έχει λάβει πολλά βραβεία.

Πηγή: Associated Press

Πέθανε η ηθοποιός Μάρσα Χαντ

Περισσότερα

Πολιτισμός

“Η σκηνή ήταν δική σας!”: Το Πρόγραμμα Erasmus+ “yEUrSTAGE” ολοκληρώθηκε με επιτυχία-Συμμετείχε και το Θέατρο Playback “Ηχώ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον περασμένο Δεκέμβρη το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 “yEUrSTAGE” (Τhe Stage is yEUrs: Μαθαίνοντας τη γλώσσα της χώρας υποδοχής μέσω σύγχρονων θεατρικών προσεγγίσεων για εκπαιδευτές ενηλίκων με σκοπό την κοινωνική ένταξη των μειονοτικών ομάδων στην Ευρώπη χωρίς να αποκλείεται κανείς) έφθασε στο τέλος του.

Το Πρόγραμμα αυτό, στο οποίο συμμετείχε και η Κοιν.Σ.Επ. από τη Θεσσαλονίκη Θέατρο Playback “Ηχώ”, έφερε κοντά πέντε ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εξειδικεύονται σε θεατρικές προσεγγίσεις, εκμάθηση γλωσσών, πρόσφυγες και μετανάστες.
Στόχος του Προγράμματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για τη διδασκαλία της Δεύτερης Γλώσσας μέσω σύγχρονων θεατρικών προσεγγίσεων με σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των μειονοτικών ομάδων της Ευρώπης και την εξάλειψη της περιθωριοποίησής τους.


Έτσι οι φορείς-εταίροι συνεργάστηκαν, έμαθαν ο ένας από τον άλλον και μοιράστηκαν τις καλές πρακτικές τους, έχοντας ως ομάδα-στόχο εκπαιδευτές ενηλίκων, εκπαιδευτικούς-διδάσκοντες της Δεύτερης Γλώσσας, εκπαιδευτές, μέντορες και επαγγελματίες που ασχολούνται με πρόσφυγες και μετανάστες, με τους εξής επιμέρους στόχους:

1. Την επαγγελματική ανάπτυξη των ομάδων-στόχων μέσω της ευρωπαϊκής ανταλλαγής και συνεργασίας, της μη τυπικής και διαπολιτισμικής μάθησης, που συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία της Δεύτερης Γλώσσας, μέσω πέντε βραχυπρόθεσμων προγραμμάτων κατάρτισης για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

2. Την ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των εταίρων και τη συλλογή των καλύτερων σύγχρονων θεατρικών πρακτικών για τη διευκόλυνση της διδασκαλίας της Δεύτερης Γλώσσας με σκοπό την κοινωνική ένταξη των μειονοτικών ομάδων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

3η Εκπαιδευτική Συνάντηση στη Βαλένθια της Ισπανίας
Η 3η Εκπαιδευτική Συνάντηση του Προγράμματος έγινε στη Βαλένθια της Ισπανίας από τις 18-22 Απριλίου 2022.


Έντεκα εκπαιδευτές ενηλίκων (3 από αυτούς on-line) εκπαιδεύτηκαν σε πρακτικές διδασκαλίας της Δεύτερης Γλώσσας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκμάθηση σύγχρονων θεατρικών τεχνικών με φωνητική, χαλάρωση και μίμηση με στόχο την εκμάθηση της Δεύτερης Γλώσσας» που διοργάνωσε ο οικοδεσπότης φορέας “Iniciativas de Futuro para una Europa Social”.

4η Εκπαιδευτική Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
Η 4η Εκπαιδευτική Συνάντηση των εταίρων του Σχεδίου Δράσης έγινε από τις 10-14 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.


Έντεκα εκπαιδευτές ενηλίκων εκπαιδεύτηκαν σε πρακτικές διδασκαλίας της Δεύτερης Γλώσσας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Ακολουθώντας την προσέγγιση του Playback Θεάτρου” που διοργάνωσε ο οικοδεσπότης-φορέας Θέατρο Playback “Ηχώ”.
Στο πλαίσιο της Συνάντησης πραγματοποιήθηκε η παράσταση Playback Θεάτρου “Αφηγήσεις στο ταξίδι της ζωής” στις 12 Οκτωβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

5η Εκπαιδευτική Συνάντηση στην Ποτέντσα της Ιταλίας
Η 5η Εκπαιδευτική Συνάντηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Ποτέντσα της Ιταλίας από τις 22-25 Νοεμβρίου 2022.
Εννέα εκπαιδευτές ενηλίκων (3 από αυτούς on-line) εκπαιδεύτηκαν σε πρακτικές διδασκαλίας της Δεύτερης Γλώσσας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Μέθοδος Στανισλάβσκι και το Θέατρο του Καταπιεσμένου με στόχο την εκμάθηση της Δεύτερης Γλώσσας» που διοργάνωσε ο οικοδεσπότης φορέας “Euro-Net”.

Διακρατική Συνάντηση Εταίρων στη Λευκωσία της Κύπρου
Η τελευταία διά ζώσης Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος έλαβε χώρα στη Λευκωσία της Κύπρου στις 9 Δεκεμβρίου 2022.


Οι συμμετέχοντες εταίροι έκαναν μια συνολική ανάλυση της εξέλιξης του Σχεδίου Δράσης, των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν καθώς και των παραγόμενων αποτελεσμάτων. Όλοι οι φορείς θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διάχυσης του Προγράμματος στις χώρες τους και θα συμβάλουν στον σχεδιασμό της τελικής έκθεσης αναφοράς που θα υποβληθεί με την ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

Εταίροι του yEUrSTAGE

-“Associação Cultural e de Solidariedade Social-Raquel Lombardi” (Πορτογαλία) (συντονιστής)
[email protected] / [email protected]

-Κοιν.Σ.Επ. “Θέατρο Playback Ηχώ” (Ελλάδα)
[email protected] / [email protected]

-“Iniciativas de Futuro para una Europa Social-Coop.” (Ισπανία)
[email protected]

-“Euro-Net” (Ιταλία)
[email protected]

-“Stando LTD” (Κύπρος)
[email protected] / [email protected] / [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τους φορείς-εταίρους ή απευθυνθείτε στα εξής:
[email protected]
https://www.facebook.com/yeurstage
https://www.youtube.com/channel/UCGJBe13JD8ixVo2gVajFN9w/featured

Το παρόν Σχέδιο Δράσης εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε την περίοδο από 31 Δεκεμβρίου 2020 έως 30 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 “Εταιρικές Στρατηγικές Συμπράξεις” στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων για την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών- Δράσεων με κωδικό 2020-1-PT01-KA204-078361.
Το Πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Περισσότερα

Πολιτισμός

Πάτρα: Οι «Σφήγκες» παρουσιάζουν τον «Βαφτισιμιό μου»- Μιλά στη “Γ” η Βικτωρία Αγγελοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημιουργήθηκαν εν μέσω κορωνοϊού και κατάφεραν πολύ γρήγορα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Πάτρα, «κεντρίζοντας» το ενδιαφέρον μας με εξωστρεφείς πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις και προτάσεις.

Ο λόγος για τις «Σφήγκες» που αποτελούν πλέον μία από τις πιο ενεργές ομάδες της πόλης, φροντίζοντας μετά από κάθε… πέταγμά τους να… αφήνουν κι ένα δημιουργικό «τσίμπημα» που ενεργοποιεί τα πολιτιστικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας. Εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας, η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού, θεατρική συγγραφέας και «φανατική» καρναβαλίστρια, Βικτωρία Αγγελοπούλου, μίλησε στη «Γ» για την πρώτη θεατρική παραγωγή των «Σφηγκών» που θα παρουσιαστεί στο κοινό από τις 9 Φεβρουαρίου στο Επίκεντρο +.

 

ΕΡ.: Οι Σφήγκες έρχονται να μας «κεντρίσουν» και το θεατρικό μας ενδιαφέρον με μία ξεχωριστή παράσταση. 

 

Οι  Σφήγκες είναι από τα γεγονότα στη ζωή σου που έρχονται χωρίς να τα προγραμματίσεις. Ας όψεται ο κόβιντ που έβγαλε στο προσκήνιο την ανάγκη για εξωστρέφεια,  και μας έκανε να εκτιμήσουμε και να αποζητήσουμε απλά πράγματα  που μέχρι τότε θεωρούσαμε δεδομένα: συντροφικότητα,  δημιουργία δράσεων προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας, αλλά και για προσωπική μας διασκέδαση.

Η αγάπη μου για το θέατρο ακόμα καλά κρατεί, επομένως, η δημιουργία θεατρικής ομάδας ήταν αναμενόμενη.

 

ΕΡ.: Ο «Βαφτισιμιός» έρχεται από παλιά… Με ποια κριτήρια επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο και ποια στοιχεία του τότε αντανακλούν στο σήμερα;

 

Οι δυνατότητες της ομάδας με οδήγησαν να επιλέξω οπερέτα  γιατί στους κόλπους της υπάρχουν άτομα που μπορούν να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο είδος. Πάτησα πάνω στον «Βαφτιστικό» , σε γνωστά για μένα μονοπάτια, μια και ήταν η πρώτη θεατρική Καρναβαλική παράσταση που είχα διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Καρναβαλικό Κομιτάτο το 1995.  Κράτησα από το τότε τις βασικές ιδέες αλλά τις προσάρμοσα στο σήμερα με πιο κωμικό θα έλεγα τρόπο, απαλλαγμένη από το φόβο του «καθωσπρεπισμού» και  της «κριτικής».

Το «Ου γαρ έρχεται μόνον»,  σου δίνει  ελευθερία σκέψης και πράξης.  Βλέπεις τις καταστάσεις όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι. Διαπιστώνεις πως παρά το πέρασμα των χρόνων οι αντιδράσεις των ανθρώπων  σε βασικές αξίες της ζωής όπως η αγάπη και ο έρωτας, ελάχιστα  έχουν τροποποιηθεί, κι αυτό, γιατί δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα το ένστικτο της κτητικότητας.

 

ΕΡ.: Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί μία πολύβουη σφηγκοφωλιά. Πώς καταφέρατε να τους συντονίσετε;

 

Ομολογώ πως ήταν αρκετά δύσκολο, γιατί  εκτός ολίγων εξαιρέσεων τα μέλη της ομάδας δεν έχουν ασχοληθεί πάλι με το θέατρο και δεν γνώριζαν  ότι η διαδικασία  είναι αρκετά επίπονη, απαιτεί πολλές πρόβες και πως  το βασικό  προσόν του ηθοποιού είναι να απαρνηθεί τον εαυτό του, «πράγμα πολύ δύσκολο για όλους μας», και να μπει στο χαρακτήρα που υποδύεται.  Όμως, σιγά- σιγά τα κατάφεραν και νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Άλλωστε, είχα δίπλα μου καταξιωμένους καλλιτέχνες, την Τατιάνα Λοβέρδου και την Albena Penkova, που με υπομονή και επιμονή μας καθοδήγησαν στο χορό και στα φωνητικά.

 

ΕΡ.: Η παράσταση είναι με δωρεάν είσοδο. Είναι μία ακόμη προσφορά από τις Σφήγκες στην τοπική κοινωνία;

 

Θα έλεγα πως είναι μια ακόμα προσφορά των ιθυνόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τις ομάδες της πόλης μας που προσπαθούν να παράγουν πολιτιστικό προϊόν. Μας στήριξαν ηθικά και οικονομικά γι’  αυτή την παραγωγή και ως εκ τούτου, μη όντας επαγγελματίες του είδους, για να δικαιούμεθα αμοιβή, η προσπάθειά μας  έπρεπε να είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό.

 

ΕΡ.: Ποιες άλλες δράσεις έχετε ετοιμάσει για την καρναβαλική περίοδο;

 

Οι δράσεις μας, κύριο στόχο έχουν να καθιερωθούν σαν έθιμα προς όφελος της πόλης μας, κι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την κατ΄ έτος επανάληψη. Γι αυτό θα επαναλάβουμε:

1)Την Τσικνοπέμπτη  το πρωί, «Το Γαρύφαλλο στο αφτί», τσιγγάνες και τσιγγάνοι θα ξεχυθούμε στους δρόμους, χορεύοντας και τραγουδώντας   λαϊκά μας τραγούδια. Σε αυτή την εκδήλωση καλούμε να μας ακολουθήσει όποια/ος θέλει. Γιατί ονειρευόμαστε σε βάθος χρόνου, ο Δήμος να υιοθετήσει αυτή την εκδήλωση, να γεμίσουν οι δρόμοι χορούς και τραγούδια, και να προσελκύσει επισκέπτες και από άλλες περιοχές.

2)Στις 22 & 23 Φεβρουαρίου  στις 20.30, θα δώσουμε  παράσταση στις σκάλες Γεροκωστοπούλου με τίτλο «ΣΚΑΛΕΣ 2023». Έχουμε ετοιμάσει  ένα μουσικοχορευτικό θέαμα που επιμελήθηκε η χορογράφος Μαριμίλλη Ασημακοπούλου. Διοργανωτής είναι η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και  μας υποστηρίζει και η ΚΕΔΗΠ.

 

ΕΡ.: Μια ακόμη θεατρική δουλειά που έχει την “υπογραφή” σας. Πώς αισθάνεστε;

 

Δημιουργικά πλήρης αλλά και  αρκετά κουρασμένη, γιατί φέτος το καρναβάλι είναι μικρό και  αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε ταυτόχρονα και τα δύο θεάματα. Όμως το θέμα δεν είναι πως αισθάνομαι εγώ, αλλά το πώς θα νιώσουν αυτοί που θα μας παρακολουθήσουν. Ελπίζω να αξίζει τον κόπο ο χρόνος που αφιερώσαμε και η πίεση που όλοι νιώσαμε προκειμένου να τις  φέρουμε σε πέρας. Είναι γεγονός πως βάλαμε ψηλά τον πήχη αλλά ευελπιστούμε να τον υπερβούμε.

ΙΝFO

«Ο Βαφτισιμιός μου» σε διασκευή και σκηνοθεσία Βικτωρίας Αγγελοπούλου, ανεβαίνει από τις «Σφήγκες» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Πρόκειται για μια σατιρική προσέγγιση στον έρωτα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια πολυτελούς δεξίωσης σε αρχοντικό της Αθήνας, επιστρέφει από το μέτωπο ο βαφτισιμιός της πλούσιας κυρίας! Πως θα αντιδράσουν  οι παρευρισκόμενοι; Ιδίως όταν αποκαλυφθεί ότι … Η συνέχεια στην σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+   από τις 9 έως 12 Φεβρουαρίου στις 21.15 με ελεύθερη είσοδο, αλλά υποχρεωτικά με τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 2610.46.10.50

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κουστούμια: Βικτωρία Αγγελοπούλου. Χορογραφίες: Τατιάνα Λοβέρδου. Μουσική Διδασκαλία: Αλμπένα Μπένκοβα. Επιμέλεια Σκηνικού: Γιώργος Σταυρόπουλος, Αντώνης Μακρής. Φωτογραφία σκηνικού: Βασίλης Παπαϊωάννου. Μικροκατασκευές: Ασημάκης Στρατογιάννης. Διεύθυνση παραγωγής: Τζίμης Πολίτης. Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου. Επιμέλεια Εντύπων: Emphasis team. Video-Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio. Φωτισμοί- Χειρισμός κονσόλας: Νίκος Γιατράκος. Βοηθός χειριστή: Σοφία Δριβίλα. Κατασκευή κουστουμιών: Γιώτα Αναστοπούλου,. Υπεύθυνες παρασκηνίων: Μαρία Κούκουρα, Μίνα Γιαννακλή, Ελένη Ζουμπουλάκη –Τσίστα.

Παίζουν: Ιωάννα Χαριτάτου, Κωνσταντίνος Τρίγγος, Μαίρη Γκιόκα, Λία Κιτσάκη, Μάκης Νικολόπουλος, Ρέτη Ζησιμοπούλου, Ασημάκης Στρατογιάννης, Θάνος Τσέρης, Γιώτα Αναστασοπούλου, Μαρία Δερβίση, Ντόλυ Κουτρούμπα, Σωτήρης Μηλιτσόπουλος, Άννα Παπανδρέου, Άρτεμη Πισκοπάκη, Μαντώ Πρεβεζάνου, Σάντρα Σαββανή, Ελμίνα Σιμιτζή, Νίκη Ζορμπά, Νάνσυ Καγκελάρη, Αφροδίτη Κωνσταντινοπούλου, Νανά Μαντζαβίνου, Κατερίνα Μπαλάσκα, Χαρά Αντιόχου, Τζένη Παπανδρέου, Σπύρος Καραχάλιος, Βασίλης Παπαϊωάννου.

Περισσότερα

Πολιτισμός

ΦΩΤΟ: Οι στολές του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αγορά Αργύρη – Εγκαίνια χθες της έκθεσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πανηγυρικό τρόπο και αθρόα προσέλευση κοινού παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου.

Ήταν μια εορταστική εκδήλωση με έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα όπου η Δημοτική Μουσική του Πολιτιστικού Οργανισμού υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον αποκριάτικο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια.

Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή τόνισε ότι ήρθε η ώρα που όλοι περιμένουμε, η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού μετά από τρία χρόνια που η πανδημία μας στέρησε τη χαρά της ζωής. Το Καρναβάλι είναι πηγή χαράς για όλους και όλα όσα έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας είναι δύναμη και πίστη για ζωή. Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα για τις εντυπωσιακές φετινές δημιουργίες τους στις στολές τους και υπογράμμισε τη σημαντική φετινή προσπάθεια να παρουσιαστεί η έκθεση των στολών των πληρωμάτων με έναν άλλο, διαφορετικό και οργανωμένο τρόπο που θυμίζει έκθεση μουσείου και αναδεικνύει τις στολές και όχι μια έκθεση για να φέρουν τα πληρώματα τις στολές τους. Ευχαρίστησε για αυτή την προσπάθεια την εργαζόμενη της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων, αρχιτεκτόνισσα Αρχοντία Αλεξάκη, η οποία είχε την επιμέλεια της έκθεσης. Τέλος κλείνοντας ευχήθηκε η χαρά του Καρναβαλιού να ακουμπήσει όλους μας και ανανέωσε με τους επισκέπτες το ραντεβού στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις του Καρναβαλιού μας.

Οι στολές των πληρωμάτων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Αγορά Αργύρη, έγιναν αντικείμενο προσοχής και παρατήρησης στη βραδιά των εγκαινίων από τους επισκέπτες που εκφράστηκαν με πολύ καλά σχόλια και τις φωτογράφιζαν. Άλλωστε ο τρόπος που έχει στηθεί η έκθεση, βοηθά στην περιήγηση του κοινού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκαν βίντεο από αξέχαστες στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ στον χώρο έχει τοποθετηθεί και μια ειδική κατασκευή του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που μπορεί να αξιοποιηθεί μεταφερόμενη σε πολλές δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η μεταμφίεση και οι στολές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Καρναβαλιού μας και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Μέσω της έκθεσης στολών, το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού. Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατροπή,  πρωτοτυπία,  αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη. .

H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 9:00-14:00 και 17:00-21:00.

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα