Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η απάτη των e-mails που… χαρίζουν λεφτά-Ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έφτασε σε e-mail Πατρινού την Τετάρτη

Published

on

Δεκάδες Πατρινοί αποδέκτες τις τελευταίες ημέρες μηνυμάτων στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία για κληρονομιές από διαθήκες… εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου, έχουν λάβει κάποια στιγμή ένα e-mail από την Νιγηρία ή κάποια άλλη χώρα, στην οποία ένα άτομο χρησιμοποιώντας πολύ πειστικούς νομικούς όρους, προσπαθεί να τους πείσει πως εάν τους βοηθήσουν στο «ξεπάγωμα» μιας κληρονομιάς, τότε θα κερδίσουν και αυτοί μερικές χιλιάδες ή εκατομμύρια δολάρια.

Αυτές οι ιστορίες είναι γνωστές εδώ και χρόνια, ωστόσο οι περισσότεροι δεν ξέρουν την κατάληξη εάν απαντήσουν σε ένα τέτοιο e-mail, καθώς τα περισσότερα είναι απάτες και οι χρήστες του διαδικτύου τα αγνοούν.
Ο «κατακλυσμός» των e-mail συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες με αποδέκτες δεκάδες Πατρινούς, που ενημερώνονται για μεγάλες κληρονομιές από «προσφιλή» τους πρόσωπα, που έφυγαν από τη ζωή ξαφνικά…
Πατρινός έλαβε την Τετάρτη, στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μήνυμα πως τον έχουν προτείνει για να κληρονομήσει 18,6 εκατ. δολάρια, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, που δημοσιεύει σήμερα η «Γ».
Φυσικά θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιους αγνώστους και να δώσει προφανώς στην συνεχεία τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών για να της …στείλουν την κληρονομιά.
Τραπεζικές πηγές και αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για οργανωμένες συμμορίες, αρκετές από τις οποίες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν «βαποράκια» στην Ελλάδα για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.
Είναι ενδεικτικό ότι τα περιστατικά απάτης μέσω διαφόρων μεθόδων, αυξήθηκαν κατακόρυφα,
Τα απατηλά αυτά e-mails αποστέλλονται είτε από τη πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση του προμηθευτή/εντολέα, την οποία όμως έχουν προηγουμένως παράνομα χακάρει οι απατεώνες, είτε από άλλη παραπλήσια την οποία έχουν κακόβουλα δημιουργήσει, συνήθως με τη διαφορά ενός γράμματος ή ψηφίου.
Γι’ αυτό, τόσο η ΕΛ.ΑΣ., όσο και Ελληνική Ένωση Τραπεζών εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, οι οποίοι είναι παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement