Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «πρώτη» του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών-Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου η γενική συνέλευση στις 7 μ.μ. στο «Αστήρ», ποιοι είναι οι σκοποί του

Published

on

Η πρώτη εναρκτήρια Γενική Συνέλευση του νεοσύστατου «Συνδέσμου των Απανταχού Αχαιών», είναι γεγονός θα Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», με ώρα έναρξης των εργασιών στις 7 μ.μ.

Πρόκειται για μια ιστορική για την Αχαΐα ημερομηνία, καθώς μετά την άρση των υγειονομικών εμποδίων, λόγω της πανδημίας επιτέλους κατέστη εφικτή η κρίσιμη και καθοριστικής σημασίας συνάντηση των μελών του Συνδέσμου, τα οποία τον τελευταίο χρόνο συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια υλοποίησης του οράματος, να ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις των Αχαιών που ζουν και δραστηριοποιούνται εντός ή εκτός συνόρων, με αποκλειστικό σκοπό την ανάδειξη και στήριξη της Αχαΐας σε όλα τα επίπεδα.
Η προγραμματιζόμενη γενική συνέλευση των μελών, έχει ως αντικείμενο την τοποθέτηση των μελών, της ανταλλαγής απόψεων και την οριστικοποίησή τους, ώστε να διαμορφωθεί το οριστικό κείμενο της οργάνωσης και των στόχων του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών και να σηματοδοτηθεί η έναρξη των εργασιών του Συνδέσμου. Επίσης, έχει στόχο την γνωριμία και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, που την τελευταία διετία συνεργάστηκαν από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη, θέλοντας να υπηρετήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Αχαΐα.
Το καλωσόρισμα στην Γενική Συνέλευση θα κάνει ο Πρόεδρος του Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικονομκών Διευθυντών Ελλάδας, ενώ ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης έχει προταθεί ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν για την ιστορία της Αχαΐας και των Αχαιών διακεκριμένοι Επιστήμονες και μέλη του Συνδέσμου, όπως η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας διδάτωρ του Πανεπιστημίου Cornell Αμερικής, Ντόρα Κατσωνοπούλου και ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής, Γεώργιος Χρούσος.
Τέλος, μέλη του Συνδέσμου από το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement