Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πατρινολάτρης: ΑΥΣΤΗΡΗ απάντηση Μητσοτάκη!- Γράφει ο Νίκος Γ. Σουγλέρης

Published

on

 

H σημερινή ομιλία του  Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Και αυτό διότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει σε σκληρή γλώσσα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για τις προκλητικές κλιμακούμενες δηλώσεις του κατά της Ελλάδος.

Η ομιλία-απάντηση  γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία αφού οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών καθώς οι εμπρηστικές ομιλίες και του Ερντογάν αλλά και ολόκληρης της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας όχι μόνο προκαλούν την δική μας έντονη δυσφορία αλλά και δεν βοηθούν σε κανένα επίπεδο τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την χώρα μας. Στην προχθεσινή δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος Μπάϊντεν προς τιμήν των ξένων ηγετών οι κκ Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Στην ομιλία του προς τους ομογενείς μας ο κ Μητσοτάκης τόνισε καταχειροκροτούμενος πως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί κανενός είδους bullying εις βάρος της. Στην δε συνέντευξή του στο Bloomberg χαρακτήρισε εξωφρενικά τα όσα ισχυρίζεται η Τουρκική ηγεσία για την κυριαρχία της Ελλάδος στα νησιά και για το μεταναστευτικό.

Έδωσε έτσι μία πρώτη γεύση των όσων θα πει στην σημερινή του ομιλία στον ΟΗΕ, μία ομιλία η οποία χαρακτηρίζεται ιστορική και ορόσημο πριν καν εκφωνηθεί λόγω της κρισιμότητας στη διεθνή σκηνή και στα Ελληνοτουρκικά. Η παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού έχει μεγίστη σημασία διότι όσο πιό πειστική και εμπεριστατωμένη είναι τόσο περισσότερο θα διαφωτίσει όσους δεν γνωρίζουν το θέμα και θα δώσει επιχειρήματα σε όλους όσοι θεωρούν την στάση του Ερντογάν κατά της Ελλάδας σε λάθος κατεύθυνση.

Από την άλλη μεριά ο Ελληνικός λαός περιμένει με δικαιολογημένη αδημονία  ο πρωθυπουργός να δώσει τις δέουσες απαντήσεις στις θρασύτατες δηλώσεις των Τούρκων πολιτικών και την απαράδεκτη ομιλία Ερντογάν από βήματος ΟΗΕ. Η Ελλάδα είναι μία χώρα δημοκρατική και φιλειρηνική που σταθερά επιδιώκει  σχέσεις καλής γειτονίας όχι μόνο με τους Τούρκους αλλά και με όλους τους γείτονες της και το έχει αποδείξει πολλάκις βοηθώντας τους με κάθε τρόπο. Είναι όμως και μία ισχυρή  αποτρεπτική δύναμη που ανήκει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, τις μεγάλες δυτικές συμμαχίες. οι οποίες στην περίπτωση της Ουκρανίας έδρασαν αστραπιαία και αποτελεσματικά απέναντι στην εξωφρενική εισβολή της Ρωσίας. Η Ελλάδα λοιπόν προσβλέπει στις συμμαχίες της γιά μία καταλυτική παρέμβαση στην περίπτωση που ο αναθεωρητισμός του Ερντογάν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω.  Και σίγουρα η ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μία καλή ευκαιρία για τον Ελληνα πρωθυπουργό να στείλει ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα στους προκλητικούς γείτονες από την Νέα Υόρκη, καρδιά της Αμερικανικής πολιτικής εξουσίας

Ροή ειδήσεων

Advertisement