Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο 21χρονος Πατρινός Φώτης Ρεντζής συμμετείχε από διαφορετικό ρόλο στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO Ελλάδος

Published

on

Με… διαφορετικό ρόλο, αυτόν του κριτή συμμετείχε αυτή τη φορά ο Πατρινός Φώτης Ρεντζής στον διαγωνισμό της εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO Ελλάδος, που διεξήχθη, στη 1 και 2 Οκτωβρίου 2022, στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας και οι συμμετέχοντες διεκδίκησαν την πρόκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Ντόρντμουντ της Γερμανίας.

Μεταξύ των κριτών του σημαντικού αυτού διαγωνισμού ήταν και ο Φώτης Ρεντζής, ο οποίος αν και μόλις 21 ετών, επελέγη για να «βαθμολογήσει» τις κατασκευές των διαγωνιζομένων.

Η πολυετής του εμπειρία, οι σημαντικές διακρίσεις αλλά κυρίαρχα η αγάπη του στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής του έδωσε το εισιτήριο για να επιλεγεί ως κριτής, ο οποίος είναι ο μικρότερος!

Ο 21χρονος φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Φώτης Ρεντζής μετρά στο βιογραφικό του σειρά επιτυχιών στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής με πολλές διακρίσεις συνεχόμενες από την ηλικία των 15 ετών και με αποκορύφωμα το 2018 όπου κατέκτησε το πρώτο χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό της WRO Ελλάδος και αμέσως στην επομένη χρονιά το 2019 κέρδισε πάλι το χρυσό βραβείο με φοβερό συναγωνισμό καθώς οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν και τις δύο χρονιές σε τριψήφιο νούμερο.

Ο ίδιος λόγω της πανδημίας έκανε μια μικρή ανάπαυλα και επανέρχεται δριμύτερος με μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον με οδηγό την μεγάλη του αγάπη για τη ρομποτική, όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος.

Από την έντυπη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement