Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άννα Μαστοράκου: Συγχαρητήρια στους νικητές του διαγωνισμού ρομποτικής

Published

on

Με πρωτοβουλία της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του τους έξι μαθητές και τους δασκάλους τους, που πρώτευσαν στον ελληνικό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα που θα γίνει στον Παναμά τον Νοέμβριο, με την συμμετοχή 90 χωρών.

Η κυρία Μαστοράκου παρουσία του προέδρου της WRO Hellas που έχει την απόλυτη ευθύνη των διαγωνισμών, ωάννη Σομαλακίδη, εξέφρασε την χαρά της για το γεγονός ότι η Πάτρα με δυο μάλιστα Σχολεία της, ένα Δημοτικό και ένα Γυμνάσιο, μπόρεσε να διακριθεί σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.
Η ομάδα της Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενη από μαθητές Γυμνασίων της Πάτρας (20o,Πρότυπο και 21o) κατασκεύασε ένα πλεούμενο αυτόνομο ρομποτικό σύστημα Xnode που με τη χρήση GPS μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Φέρει ασύρματες τεχνολογίες ικανές για αναμετάδοση τηλεπικοινωνιακού σήματος ενώ παράλληλα λειτουργεί ως σταθμός IoT για τη συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων.
Ο κ. Φαρμακης, πρότεινε την διοργάνωση εκδήλωσης ώστε “να παρουσιαστούν σε όλους τους Πατρινούς τα επιτεύγματα των παιδιών”. Παράλληλα ο κ. Σομαλακίδης, ο οποίος είναι Πατρινός, αποκάλυψε ότι η WRO Hellas σχεδιάζει για τον ερχόμενο Απρίλιο Μεσογειακη Εκπαιδευτική Ρομποτική, στην οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 14 χώρες και υποσχέθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτή να γίνει στην Πάτρα.
Η κυρία Μαστοράκου χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία μια τέτοια προοπτική ενώ συμφώνησε ότι τα επιτεύγματα των παιδιών θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στην πόλη μας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement