Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ναύπακτος: Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση ότι, ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου ανάπλασης της περιοχής Αγίας Παρασκευής στο κέντρο της Ναυπάκτου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD Leader» σε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες προβλέπουν την ανάπλαση και διαμόρφωση του κεντρικού πυρήνα της Ναυπάκτου και ειδικότερα του εμπορικού κέντρου.  Προτεραιότητα δίδεται στην ομογενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής και στη μετατροπή του σε τόπο αναψυχής με ποιοτικά υλικά που θα δένουν απόλυτα με το τοπίο. Το ιστορικό και κεντρικό αυτό σημείο θα αλλάξει μορφή προς το καλύτερο προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών.

Τα σημεία της Αγίας Παρασκευής όπου προβλέπονται παρεμβάσεις είναι:

Βόρεια, από την οδό Αθηνών και τη σύνδεσή της με την οδό Ιλ.Τζαβέλλα στη διασταύρωσή της με την οδό Ψαρρού στα δυτικά και ανατολικά μέχρι την οδό Μανασσή.

Νότια, από την οδό Ιντζέ και τη σύνδεσή της με την οδό Νότη Μπότσαρη έως την οδό Μανασσή.

Ανατολικά, από την οδό Μανασσή και την προέκτασή της έως την οδό Αποκαύκου.

Δυτικά, από την οδό Ψαρρού και την προέκτασή της έως την οδό Αποκαύκου.

«Με κύριο μέλημά μας την αναβάθμιση της καθημερινότητας, συνεχίζουμε να εκτελούμε έργα που δίνουν νέα πνοή στο κέντρο της Ναυπάκτου.  Είναι γεγονός ότι, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαϊωαννίδη αλλά και τον πρώην Αντιδήμαρχο Ζαχαρία Χοχτούλα, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε μεθοδικά είτε για να ξεπεράσουμε σημαντικές δυσκολίες σε φακέλους έργων που παραλάβαμε είτε για να σχεδιάσουμε και να μελετήσουμε νέα έργα. Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη, καθώς είμαστε στην ευτυχή θέση να έχουμε ξεκινήσει την εκτέλεσή τους», δήλωσε με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Πάτρα φωταγωγείται καρναβαλικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, ανάβει στην πλατεία Γεωργίου Α΄, ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου εργάστηκαν και φέτος πυρετωδώς για την τοποθέτηση των στοιχείων που
δημιουργήθηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και θα προσφέρουν σε πολλά σημεία σε όλη την πόλη νότα χαράς και καρναβαλικού κλίματος τις επόμενες νύχτες μέχρι και τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. – Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται στο στέκι της οδού Χαραλάμπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πάτρα από χθες πριν από λίγο αναχώρησαν από το κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας όπου διαμένουν και κατευθύνθηκαν στο στέκι της αγαπημένης τους ομάδας στην οδό Χαραλάμπη.

Η Αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις τους.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτραπούν τυχόν εντάσεις που θα αμαυρώσουν την μεγάλη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι Σοκολατορίχτες την ερχόμενη Κυρισκή στο “Στούντιο με Θέα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συμμετοχή για αύριο (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου) το πρωί των σωματείων των σοκολατοριχτών Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη αναβάλλεται για την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου εκτός απροόπτου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα