Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ροζ περίπατος από τα Ψηλά Αλώνια μέχρι τον μόλο- Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις του Pink the City 2022 στην Πάτρα

Published

on

Η ώρα σήμανε… Αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί και πάλι, μετά από δύο χρόνια σιωπής, ο μεγάλος Περίπατος Ζωής ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας «βάφει» ξανά την πόλη ροζ για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για την νόσο και να αναδείξει την τεράστια αξία και σημασία της πρόληψης/έγκαιρης διάγνωσης.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11.30πμ από τα Ψηλαλώνια, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, και θα καταλήξει στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, αφού διασχίσει την Γούναρη, την Ρήγα Φερραίου και την Αγίου Νικολάου.

Με την εκδήλωση αυτή κορυφώνονται, αλλά δεν ολοκληρώνονται, οι δράσεις του συλλόγου για τον μήνα Οκτώβριο, μήνα διεθνώς αφιερωμένο στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με την εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη της εκλιπούσας προέδρου του Συλλόγου, Λιολιώς Κολυπέρα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου «ο Άγιος Στυλιανός».

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Πρέσβειρα Τιμής του Pink the City, κα Χριστίνα Λαμπίρη, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής

Talking Hands, και έχει ως εξής:

 10:30 Τελετή Έναρξης

 Την εκδήλωση θα ανοίξει η Χορευτική Ομάδα της Μαρίας Σιολέ «Rising Flames»

 Χαιρετισμός Προέδρου ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κας Αγγελικής Στεφανάκη

 Λοιποί Χαιρετισμοί( Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχος Πατρέων, 6η ΥΠΕ, Πρόεδροι ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»)

 Παρουσίαση τραγουδιού αφιερωμένου στο «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, «Άλμα στη

Ζωή» από τη χορωδία του ιδιωτικού Γυμνασίου «Αναγέννηση»

 Χορογραφία – Ζέσταμα από το DFF Studiο

 Εκκίνηση Περιπάτου: Σύνολο Κρουστών τάξης Γιώργου Λαμπράκου Ωδείου

Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

Μουσική κάλυψη εκδήλωσης: DJ Τάκης Νιάρος

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα προπορεύονται η Χορευτική Ομάδα της Μαρίας Σιολέ «Rising Flames» και το Σύνολο Κρουστών τάξης Γιώργου Λαμπράκου Ωδείου Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Κατά την άφιξη στον Μόλο της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης από τις Σχολές χορού KEEP DANCING PATRAS. Θα ακολουθήσει βράβευση της πολυπληθέστερης ομάδας από τις τέσσερις κατηγορίες Ομαδικών Εγγραφών (Εκπαιδευτική Κοινότητα, Ιδιωτική Πρωτοβουλία, Επιχειρήσεις, Σύλλογοι-Σωματεία), ενώ το κλείσιμο της εκδήλωσης θα κάνουν οι Σχολές χορού KEEP DANCING PATRAS.

Ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, σε ανακοίνωσή του, προσκαλεί όλους την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τις 10.30 πμ στα Ψηλαλώνια να «βάψουμε» και φέτος την Πάτρα ροζ. Οι εγγραφές συνεχίζονται στο περίπτερο της πλ. Γεωργίου μέχρι σήμερα στις 17.00 και στα γραφεία του Συλλόγου (Γούναρη 37, 4 ος όροφος), καθημερινές 9:00 – 17:00.

 

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Με αφορμή την διεξαγωγή του Pink The City 2022 η Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής εκδήλωσης (πεζοπορία) του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», αύριο θα πραγματοποιηθούν οι εξής κυκλοφοριακές
ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων:
1. Μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Κυριακή (23-10-2022) από ώρα 12:30 έως 13:30, στις οδούς Αγίου Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας στο ύψος της διασταύρωσης τους με την οδό Αγίου Νικολάου.
2. Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την Κυριακή (23-10-2022) από ώρα 11:30 έως 13:30 στα κατωτέρω τμήματα των οδών:
α) Γούναρη από Σισσίνη έως Αγίου Ανδρέου.
β) Καρατζά από Σισσίνη έως Αθανασίου Διάκου.
γ) Αθανασίου Διάκου από Γούναρη έως Καρατζά.
δ) Κορίνθου από Μιαούλη έως Γούναρη.
3. Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων την Κυριακή (23-10-2022) από ώρα 07:00-13:00 στα κατωτέρω τμήματα των οδών:
α)  Αθανασίου Διάκου (κάτω μέρος πλατείας Υψηλών Αλωνίων) από Καρατζά και σε όλο το μήκος της πλατείας.
β)  Καρατζά (επί της πλευράς της πλατείας Υψηλών Αλωνίων) από Σισσίνη έως Αθανασίου Διάκου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το «ευχαριστώ» του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»

Έναρξη εθελοντικής χρονιάς

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ” Νομού Αχαΐας, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους όσοι παραβρέθηκαν στην κοινωνική εκδήλωση για την Έναρξη της Εθελοντικής χρονιάς, που έγινε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, καθώς και όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή της.

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου “ASTIR HOTEL” για την άψογη φιλοξενία και την υπέροχη βραδιά, την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων κυρία Βίβιαν Σαμούρη, τον κύριο Αντρέα Καραχάλιο για τη μουσική επιμέλεια, το αρτοζαχαροπλαστείο Γκίτση για τα υπέροχα γλυκίσματα που μας προσέφερε, την Διευθύντρια Ακτινολογικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κυρία Παπαχρυσανθακοπούλου, την Πρόεδρο του Άλματος Ζωής κυρία Αγγελική Στεφανάκη, το Σύλλογο Καλλιτεχνών Πατρών, τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πατρών, την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α), την Πρόεδρο του Σωματείου ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας κυρία Νίκη Παπαγιαννοπούλου, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πατρών, την Inner Wheel Πατρών Βορρά-Ρίου, την πνευμονολόγο κυρία Μαρία Ιωσιφίδου, τη «ΦΛΟΓΑ» Πάτρας, το ΙΕΚ Βέργη, την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας, το ΣΟΨΥ Πατρών, τα μέλη και τις εθελόντριες του Ομίλου καθώς και το πλήθος συμπολιτών μας που βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γιάννη Πεφάνη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement