Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Είμαστε εδώ για κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια» δηλώνει στην «Γ» η Αγγελική Στεφανάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας

10 χρόνια… και ΜΑΖΙ συνεχίζουμε!

Published

on

Πέρασαν 10 χρόνια από εκείνη την ιστορική, για το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, στιγμή, που εκατοντάδες πολίτες της περιοχής, διέσχισαν την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μαζί με τα μέλη του Συλλόγου, μεταφέροντας το μήνυμα της ζωής από την μία ακτή στην άλλη.

Ήταν, όπως αναφέρει στην «Γ» η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Στεφανάκη, το συμβολικό πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, από την αρρώστια στην θεραπεία και την Ζωή. «To μήνυμα του παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο: ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα. Οι προληπτικές εξετάσεις σώζουν ζωές», επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Σήμερα με την αλματώδη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και της θεραπευτικής προσέγγισης της νόσου είναι άδικο να χάνονται γυναίκες από αμέλεια. Σήμερα, έχουμε τα όπλα και ναι, ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί… Ναι, ο καρκίνος είναι μια διαχειρίσιμη και ιάσιμη νόσος, αρκεί να διαγνωστεί στα αρχικά στάδια. Αυτό πρεσβεύει το Pink the City 10 χρόνια τώρα.

Φάρος φωτεινός του αγώνα μας η δική μας Λιολιώ, η εμβληματική επί 18 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου που αντιμετώπισε τρεις διαφορετικούς καρκίνους και τους νίκησε και τους τρεις. Φεύγοντας από μια άλλη, διαφορετική ασθένεια, μας άφησε παρακαταθήκη την ελπίδα. Και όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και τη βεβαιότητα της νίκης. Έτσι, θα μείνει για πάντα το δικό μας σύμβολο του αγώνα του καρκίνου του μαστού. Φέτος, επιστρέφουμε και πάλι στους δρόμους της πόλης μας, για να μεταφέρουμε ΜΑΖΙ και δυνατά το μήνυμα της ελπίδας και της ζωής…»

Το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, μας εξηγεί, «από την στιγμή της ιδρύσεως του μέχρι σήμερα έχει θέσει σκοπό και στόχο πρώτα από όλα και πάνω από όλα τη ψυχοκοινωνική, αλλά και πρακτική στήριξη των γυναικών που νοσούν τώρα από καρκίνο του μαστού και αισθάνονται να χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους και των οικογενειών τους.

Επίσης, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθούν οι γυναίκες του γενικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής για την τεράστια αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αυτού του σημαντικού όπλου στα χέρια των γυναικών και της επιστήμης.

Όμως, με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά στις ανάγκες της κοινωνίας, διαμορφώνουμε ανάλογα τα προγράμματα και οι δράσεις του συλλόγου, θέτοντας και άλλους, μικρότερους ή μεγαλύτερους στόχους, έτσι ώστε να παραμένουμε παρούσες και προπάντων χρήσιμες στην κοινότητα.

Πραγματοποιούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια με καίρια θέματα που απασχολούν τις ασθενείς, διαθέτουμε χρηστικά είδη και περούκες, διενεργούμε κοινωνικά ιατρεία και κλινικές εξετάσεις, όπου χρειάζεται, συμμετέχουμε σε επιτροπές και ομοσπονδίες διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, παρακολουθούμε αλλά και διοργανώνουμε επιστημονικά συνέδρια με συμμετοχές από τους πλέον έγκριτους επιστήμονες στους τομείς τους.

Είμαστε εδώ για να μπορεί η κάθε γυναίκα με εμπιστοσύνη να χτυπά την πόρτα μας και να παίρνει την βοήθεια που χρειάζεται. Αυτό αξίζει για μας, αυτό είναι για μας κοινωνικό έργο και το όραμα μας είναι να το συνεχίσουμε και να το γιγαντώσουμε. Με πείσμα και επιμονή προχωράμε…»

Η κα Στεφανάκη απευθυνόμενη σε κάθε γυναίκα αναφέρει: «Μην ξεχνάς τις προληπτικές σου εξετάσεις για κανένα λόγο στον κόσμο, σώζουν ζωές! Ήταν και θα είναι το κεντρικό μας σύνθημα. Όσο υπάρχουν γυναίκες που αμελούν, που απασχολημένες με τα θέματα της οικογένειας, ξεχνούν τον εαυτό τους, εμείς θα είμαστε εδώ να φωνάζουμε, να κινητοποιούμε, να αφυπνίζουμε. Σας θέλουμε δίπλα μας…»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement