Connect with us

Ελλάδα

Βίντεο – Καθηγητής Φίλης: Πίσω από τις εξελίξεις τρέχει η Ελλάδα- Δεν μας υπολογίζουν οι Τούρκοι

Published

on

Το Τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι η ενδεικτική των περιπτώσεων ότι τρέχουμε ως επιμηθείς και όχι ως προμηθείς δηλώνει ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, στα Παραπολιτικά FM.

Δηλαδή το 2019 παρόλο που κάποιοι το λέγαμε ας προσέξουμε τι γίνεται στην Λιβύη, προσωπικά εγώ την άνοιξη του 19, και μιλάω για μένα επιτρέψτε μου γιατί για μένα μπορώ να μιλάω, σε εκδήλωση και ομιλία στην Ελληνική Ομογένεια, έλεγα προσέξτε τί γίνεται στην Λιβύη.

Και ας πούμε ότι μας πιάσανε κορόιδα το 2019 τώρα με την νέα συμφωνία τί έγινε. Πώς είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε αυτό το τσιράκι των Τούρκων και να φέρεσαι ωσάν να είναι μία δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία έχει εντολή να υπογράψει συνθήκες οι οποίες θα δεσμεύουν τις επόμενες κυβερνήσεις και μάλιστα ενώ βρίσκονται στο μισό εκείνης της χώρας τουρκικές δυνάμεις.

«Σας δόθηκε η επιλογή μεταξύ ατίμωσης και πολέμου. Επιλέξατε την ατίμωση και θα έχετε πόλεμο». Αυτά είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στον Νέβιλ Τσάμπερλεν μετά τη συμφωνία του Μονάχου (30 Σεπτεμβρίου 1938).

Εκεί βαδίζουμε με την Τουρκία διότι πλέον όπως είπε και ο κύριος υπουργός επειδή δεν επιβάλουμε τη νομιμότητα ούτε καν στο κομμάτι το οποίο έχουμε υπογράψει αποκλειστική οικονομική ζώνη ο Τούρκος αργά ή γρήγορα θα έρθει εκεί. Είτε με ερευνητικό είτε με γεωτρητικό σκάφος συνοδεία φρεγατών και εκεί λοιπόν, εκεί καταλαβαίνετε ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην όλη κατάσταση.

Άρα αυτό το οποίο συμβαίνει δεν είναι περίεργο, αυτό το είδαμε τη δεκαετία του 30 με την αγγλική εξωτερική πολιτική αυτό το οποίο συμβαίνει με μας και την και την Τουρκία είναι κλασική περίπτωση. Δυστυχώς, δυστυχώς θα λουστούμε τα επίχειρα όλων αυτών των ιδεοληψιών 40 και πλέον ετών. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την Τουρκία (…)

Συμφωνώ απολύτως ότι δεν σε υπολογίζουν οι Τούρκοι, ούτε καν για μύγες μας έχουνε. Δηλαδή έχεις στρατιωτική συμφωνία με τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη της Ευρώπης, της ενωμένης Ευρώπης, τη Γαλλία έχεις στρατιωτική συμφωνία ξεκάθαρη, αμοιβαία Στρατιωτικής βοήθειας και οι Τούρκοι υποκρίνονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Κανείς δεν θέλει πόλεμο, ειδικά εμείς που αναλύουμε τέτοια θέματα και γνωρίζουμε την αγριότητα του πολέμου, αλλά φίλτατη όλων η Ελευθερία.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement