Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Επιστρέφουμε το μέρισμα ανάπτυξης στους πολίτες

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του θύμισε ότι πριν από ένα μήνα είχε ζητήσει να ελέγχονται σε σταθερή βάση οι ρυθμοί των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου.

«Τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ, είναι μέτρα που ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών». Θύμισε ότι έχει ψηφιστεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές, η απαλλαγή από τέλη επιτηδεύματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, σημείωσε ότι μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα όπως η επιταγή των 250 ευρώ τον Δεκέμβριο για τους ευάλωτους και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες για τις απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, θα διατεθούν όπως είπε 300 αντί 174 εκατομμυρίων που είχαν διατεθεί πέρυσι για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε μέτρα γιατί δημιουργήσαμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο αλλά δεν θα γίνει καμία απόκλιση από τους στόχους και για το 2022 και το 2023.

«Θα επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με τον πιο δίκαιο τρόπο», είπε ακόμα.

Θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο οδηγός «σπίτι μου» που αφορά την στέγη για νέους με ευνοϊκά δάνεια με την στήριξη του δημοσίου αλλά και την παραχώρηση οικοπέδων για ανέγερση διαμερισμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι είναι σημαντική εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων των συντάξεων και «έτσι θα είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement