Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγλυκάδα: Μετά τη συγκέντρωση και το ψήφισμα στον πρωθυπουργό…περιμένουν

Published

on

Μετά από τη συγκέντρωση που έκαναν οι σύλλογοι και οι κάτοικοι της Ανατολικής Πάτρας, περιμένουν τις εξελίξεις που είναι να υπάρξουν, έχοντας προχωρήσει σε ψήφισμα το οποίο έστειλαν εκτός των άλλων και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Πάτρας είναι την παραχώρηση του χώρου που ανήκει στο κράτος στον Δήμο, αλλά και την αξιοποίηση του χώρου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εκεί δηλαδή που θα διαμορφωθεί το Ανατολικό Πάρκο. Περιμένουν έτσι αντιδράσεις και απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία, τους βουλευτές, αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων.

Πάντως, ο καταυλισμός συνεχίζει να επεκτείνεται, με ολοένα και περισσότερες παράγκες να ξεφυτρώνουν στον χώρο. Η μετεγκατάσταση των Ρομά βάση του προγράμματος επιδότησης στέγασης δεν δείχνει να προχωράει και μένει να δούμε τι μπορεί να γίνει προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Πέρα από την παραβατικότητα που υπάρχει λόγω του καταυλισμού, αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι είναι εκεί διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες πάνω από 70 παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, χωρίς φυσικά να πηγαίνουν σχολείο.

Το μόνο «σχολείο» που γνωρίζουν είναι τα μαθήματα κλοπών, διαρρήξεων και μιας γενικότερης παραβατικότητας που μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους τους…

Ροή ειδήσεων

Advertisement