Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καλοκαιρία» το τριήμερο-Μεγάλη επισκεψιμότητα σε Καλάβρυτα, Δυτική Αχαϊα, ορεινή Ακράτα και παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας-Aνάσα για δεκάδες επαγγελματικός κλάδους

Published

on

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωτοφανής επισκεψιμότητα με κάλυψη 100% σε όλες τις κλίνες, κατά τη διάρκεια του διημέρου Παρασκευή – Σάββατο 28-29/10-2022 αλλά και χιλιάδες ημερήσιους επισκέπτες (και χθες Κυριακή) κατέγραψαν όλοι οι ορεινοί οικισμοί σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια με αφορμή την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Την τιμητική τους είχαν τα Καλάβρυτα με σχεδόν 2.000 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχεία, καταλύματα από αλλά δωμάτια με μισθώσεις Airbnb καθημερινά για το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο. Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο η πόλη δέχθηκε πάνω από 5.000 ημερήσιους επισκέπτες.
Τόσο το Σάββατο όσο και χθες Κυριακή πολλοί ήσαν οι εκδρομείς οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν άμεσα καθώς όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες ήσαν ασφυκτικά γεμάτες.

Όσοι δεν είχαν κάνει κράτηση για κατάλυμα από τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο αναγκάστηκαν να κλείσουν σε κάποιο από τα παραλιακά ξενοδοχεία και δωμάτια στην περιοχή Διακοπτού και Ακράτας κυρίως αλλά και στην περιοχή έξω από το Αίγιο, έως και το Λαμπίρι.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας η πληρότητα στα καταλύματα της ορεινή ζώνη των τουριστικών περιοχών του πρώην ορεινού δήμου Νωνάκριδας έφτασε το 100% ενώ κοντά στο 80% πλησίασε η πληρότητα στα παράλια της Ακράτας (Συλίβαινα, παραλία Πλατάνου) στην Αιγείρα αλλά και το Διακοπτό (Πούντα).
Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοχόδων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Αχαΐας, στην περιοχή Ερινεου και Συμπολιτείας (Λόγγος, Σελιανίτικα, Άβυθος) η κίνηση στην Ανατολική Αχαΐα πλησίασε στα επίπεδα της καλοκαιρινής σεζόν, ενώ και στη Δυτική Αχαΐα έφτασε το 70%-80%

Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες της ορεινής ζώνης, σε Αίγιο και Καλάβρυτα, αυτή την περίοδο ξεκινούν κρατήσεις και για τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2023, παρά την γενική αβεβαιότητα λόγω των δυσμενών εξελίξεων σε επίπεδο ενεργειακής κρίσης και παγκόσμιας οικονομίας.

Ο εσωτερικός τουρισμός παραμένει κύρια πηγή εισοδήματος για τα ορεινά, με εξαίρεση τα Καλάβρυτα που εδώ και μια 5ετία περίπου κάνουν τα πρώτα βήματα και σε επίπεδο εξωτερικού τουρισμού παρά το μειονέκτημα της πρόσβασης.
Πάνω από το 95% του όγκου των επισκεπτών ήταν από την ελληνική αγορά.

Οι επισκέπτες από διάφορα ακόμα μέρη της χώρας (πολλοί από τη Βόρεια Ελλάδα), έδωσαν πνοή στις μικρές τοπικές αγορές της κάθε περιοχής, κυρίως στα καταστήματα της εστίασης.

Οι Έλληνες, έδειξαν ότι έχουν ανάγκη για αποδράσεις, για ταξίδια, για χαλάρωση και ολιγοήμερη ξεκούραση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement