Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

49  χρόνια μετά το Πολυτεχνείο- Με επιμνημόσυνη δέηση,  κατάθεση στεφάνων και πορεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα στην Πάτρα

Published

on

Την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου  τιμούν σήμερα οι τοπικοί φορείς με κατάθεση στεφάνων το πρωί στην παλαιά Ασφάλεια και στο μνημείο της Ηρώων Πολυτεχνείου και πορεία το απόγευμα με αφετηρία την οδό Κολοκοτρώνη.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει και φέτος στην Πάτρα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου με το εξής πρόγραμμα:

  • 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, τον Δήμαρχο Πατρέων όπως επίσης εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.
  • 11.30: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).
  • 13.30: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.

Tην ίδια ώρα, η δημοτική Αρχή στις  10 το πρωί, μαζί με τους εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων και των συνδικάτων, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος και στο κτίριο που στεγαζόταν τότε η Ασφάλεια,…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ενώ θα γίνουν δύο προσυγκεντρώσεις, μία στις 5.30 έξω από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και μία στις 6 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Επί  ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένα είναι τα μέτρα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της κορύφωσης των επετειακών εκδηλώσεων.

Επί ποδός θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και κλιμάκια με ένστολους σε κομβικά σημεία για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων ή έκνομων ενεργειών που θα διαταράξουν την λειτουργία της πόλης. Εκτός από τις πορείες, η Αστυνομία  θα περιφρουρεί δημόσια κτίρια – στόχους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement